Vauhdin hurmaa ja ilon kiljahduksia: Täältä tulevat leikkikortit! 

Vauhdikkaan fyysisen aktiivisuuden lisäämisen tarve ilmenee Pienten lasten liikunnan ilon, fyysisen aktiivisuuden ja motoristen taitojen tutkimuksesta (PIILO: LIKES & Jyväskylän yliopisto, 2021), jonka mukaan 4–6-vuotiaat lapset liikkuvat määrällisesti riittävästi, mutta laadullisesti puutteita on vauhdikkaan fyysisen aktiivisuuden osalta: 4–6-vuotiaista lapsista 46–85% saavuttaa tunnin vauhdikkaan fyysisen aktiivisuuden suosituksen.

Karkkila, Kirkkonummi ja Lohja ovat tehneet yhteistyössä vauhdikkaan fyysisen aktiivisuuden leikkikortit, joista on riisuttu kilpailu ja kiinnijäämisen pelko. Kaikki leikit on kuvitettu ja kortit löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi. Leikkejä ja leikkikortteja saa vapaasti käyttää ja soveltaa omaan käyttöön.

Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan varhaiskasvatuksen liikkumishankkeita koordinoivat Salla, Essi ja Juha kuuluvat Etelä-Suomen Liikunnan ja Urheilun alueelliseen liikkuva varhaiskasvatus kuntakoordinaattorit -verkostoon. Verkoston tapaamisesta käynnistyi lähikuntien oma verkostoitumistyö, jonka tuotoksena ovat syntyneet myös nämä leikkikortit. Hankkeita rahoitetaan liikunnallisen elämäntavan paikallisella kehittämisavustuksella (OKM, AVI).

Leikkikortit SUOMI

Leikkikortit RUOTSI

 

Jaa artikkeli: