Unelmien liikuntapäivä voi olla yhtä leikkiä!

”Jokaisessa työssä on jotakin hauskaa. Kun löydät tehtävästä sen hauskuuden, siitä tulee sinulle kuin leikkiä.” — P.L. Travers, Maija Poppanen

Parhaimmillaan liikkuminen tuo eri-ikäisille iloa ja hyvinvointia elämään. Samoin on leikin ja leikillisyyden laita. Jos liikunta ei olekaan luonteva osa omaa elämäntapaa, voi se tuntua kuin raskaalta työltä tai jo siihen ryhtyminen liian työläältä. Mutta kuten työhön liittyy hauskuutta, kunhan sen vain tehtävistä löytää, on liikkuminenkin hauskaa, kunhan vain löytää itselle sopivan tavan liikkua. Joskus liikkumisen ilo saattaa löytyä myös muun tekemisen kautta ilman, että liikkeen lisääminen olisi itse tarkoitus. Leikki, erityisesti liikuntaleikit ovat oiva tapa lisätä arkeen hauskuutta, yhdessä tekemistä, hyvinvointia ja myös liikettä.

10. toukokuuta, kaksi päivää ennen Leikkipäivän pääpäivää, vietetään kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivää, Unelmien liikuntapäivää. Päivän ideana on innostaa kaikenikäisiä miettimään omia liikkumisen unelmiaan, toteuttaa niitä Unelmien liikuntapäivänä ja innostaa muitakin mukaan: kuka tahansa voi järjestää oman liikkumisen tapahtuman joko vain omalle porukalle, kavereilleen, työpaikalla tai perheen kesken tai kaikille avoimen tapahtuman. Tapahtuma voi olla uuden lajin kokeilua, yhteistä aikaa perheen kanssa tai vaikka yhdessäoloa leikkien! Kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Leikkipäivän ja Unelmien liikuntapäivän voi upealla tavalla yhdistää ja toteuttaa oman Unelmien liikuntapäivän leikkien.

Jo kolmatta kertaa toteutettavan Unelmien liikuntapäivän tämän vuoden teemana on luonto. Tämä tarjoaa mitä oivallisimman tavan toteuttaa päivää ulkona yhdessä liikkuen, varsinkin kun 10.5. ajoittuu tänä vuonna helatorstaille. Päiväkodeissa ja kouluissa päivää voi juhlia etkoina jo edeltävänä keskiviikkona. Parhaimmillaan Unelmien liikuntapäivä toteuttaa Leikkipäivän tavoitteita saada ihmiset yhdessä liikkumaan, leikkimään ja iloitsemaan. Unelmien liikuntapäivää voi lähteä ideoimaan vaikka Leikkipäivän materiaalien kautta. Leikkipankista löydät ison määrän liikuntaleikkejä www.leikkipankki.fi. Jos oma Leikkipäivän tapahtumasi on jo 9. tai 10.5., ilmoita se myös Unelmien liikuntapäivän tapahtumaksi ja näin saat tapahtumallesi tuplanäkyvyyden!

Rakennamme Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää, ja sitä varten luotu tapahtumakalenteri kokoaa erilaisia liikkumisen pieniä ja suuria tapahtumia karttapohjalle. Merkitse sinäkin oma tapahtumasi, oli se sitten vain omalle porukalle tarkoitettu tai avoin tapahtuma. Näin saamme näkyviin, mitä kaikkea hienoa tapahtuu eri puolilla Suomea. Samalla voit osallistua upeiden palkintojen arvontaan kaikkien tapahtumansa ilmoittaneiden kesken. Tutustu ja ilmoita tapahtumasi: www.unelmienliikuntapäivä.fi

Unelmien liikuntapäivää ovat rakentamassa ja toteuttamassa yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa suomalaisia terveys- ja liikuntajärjestöjä, kuntien eri toimijoita, yhdistyksiä, yrityksiä, seuroja, järjestöjä ja yksittäisiä ihmisiä. Vuonna 2018 Olympiakomitean kanssa viestiä on viemässä Metsähallitus.

Leikki ja liikkuminen kuuluvat olennaisesti yhteen. Toteutetaan Unelmien liikuntapäivää 10.5. ja leikitään liikkuen tai liikutaan leikkien!

Matleena Livson
Erityisasiantuntija, Liikunnallinen elämäntapa, Liikkujan polku –verkosto
Suomen Olympiakomitea

Jaa artikkeli: