Unelmien liikuntaleikkejä vastuullisesti kodeissa ja lähiluonnossa

Pandemian jatkuessa epävarmuus leimaa tällä hetkellä kaikkea toimintaa, myös monien tapahtumien ja vuosittaisten päivien suunnittelua ja viestintää.  Se on kuitenkin varmaa, että leikkiminen ja liikkuminen kannattavat aina, ja että kaikki tavat leikkiä ja liikkua ovat hyviä! Sekin on varmaa, että niin Leikkipäivää kuin Unelmien liikuntapäivää vietetään myös tänä keväänä.

Kuluneen vuoden aikana kaikki päivät eivät varmasti kenellekään ole olleet ihan niitä unelmien liikuntapäiviä. Joillain oma harrastus on ollut tauolla, treeneihin ei ole päässyt kavereita tapaamaan tai tuttu liikuntapaikka on ollut suljettuna. Joidenkin kohdalla se on tarkoittanut myös sitä, että liikkuminen on jäänyt vähemmälle.

Myös ilahduttavia uutisia on kuulunut ja niitä arkihavainnotkin tukevat: moni on viettänyt enemmän aikaa perheen kanssa kotona ja ulkoillen. Lenkkareita ja suksia on käytetty ahkerasti, ja moni onkin löytänyt luonnossa liikkumisen ja ulkoilun monet mahdollisuudet aivan uudella tavalla.  Tulin tosi hyvälle mielelle, kun katselin eilen ulkojäällä itsekin hokkarit jalassa, miten eri-ikäiset kiersivät rataa yhdessä opetellen, kisaillen, nauraen ja kupsahdellen!

Leikin ja liikkeen voimalla kohti kesää

Korona on yhteinen koettelemus, mutta se tuo mukanaan myös yhteisen vastuun ja mahdollisuuden huolehtia terveydestä ja hyvinvoinnista. Siksi haluamme jo pitkin talvea ja kevättä haastaa jokaista pitämään huolta itsestään ja läheisistään, heräämään ja herättelemään talviunilta. Voisiko sen tehdä liikuntaleikkien keinoin, innostamalla vaikka hippaan ulkoilun lomassa tai toteuttamaan temppurataa olohuoneessa?  Leikkipäivän Leikkipankin lisäksi löydät vinkkejä liikuntaleikkeihin myös täältä.

Korona-tilanteen jatkuessa Unelmien liikuntapäivänä tapahtumia perinteiseen tapaan ei voida järjestää tänäkään vuonna. Voimme kuitenkin jakaa toisillemme liikkumisen ja leikkimisen ilon, kannustukset ja vinkit somen välityksellä, erikseen mutta silti yhdessä. Koti ja lähiluonto ovat mitä parhaita paikkoja monenlaiseen innostavaan tekemiseen, jossa on helppoa huomioida vastuullisesti myös kulloinkin voimassa olevat suositukset.

Miltä teidän liikuntaleikkinne näyttävät tänä keväänä?

Haastamme teidät kaikki jakamaan omat liikuntaleikkinne somessa jo pitkin kevättalvea, Leikkipäiväviikolla 19.-24.4. ja Unelmien liikuntapäivänä 10.5. tunnuksilla #unelmienliikuntapäivä #leikkipäivä ja #liikuntaleikki. Näillä aihetunnisteilla somettaneiden kesken arvomme Unelmien liikuntapäivän paitoja ja liikuntapusseja!

Matleena Livson
erityisasiantuntija, Liikunnallinen elämäntapa, Liikkujan polku –verkosto
Suomen Olympiakomitea

 

Jaa artikkeli: