Terhokerhojen suosikkileikit

Terhokerhojen suosikkileikeissä ilo on taattu. Siispä porukka kasaan ja leikkimään!

Tiikerinhäntä

Asettukaa jonoon kädet tiukasti edellä seisovan vyötäröllä. Kiinnittäkää viimeisen leikkijän vartalon takapuolelle pitkähkö huivi hännäksi. Jonon ensimmäinen lähtee liikkeelle ja yrittää napata hännän jonon viimeiseltä. Riemu on suuri, kun koko jono kiemurtelee ensimmäisen leikkijän perässä.

Ilmapallo-pöytätennis

Istukaa ison pöydän ympärille ja tehkää jokaiselle leikkijälle maila sanomalehdestä rullaamalla. Heittäkää pöydän päälle ilmapallo tai useampi ja lyökää palloa mailalla, kun se osuu kohdalle. Tämä leikki sopii erityisen hyvin porukkaan, jossa on mukana ikääntyneempiä tai liikuntarajoitteisia leikkijöitä.

Navetta

Jakakaa leikkijöille laput, joissa lukee eläimen nimi. Alkakaa matkia oman eläimenne ääntä ja etsikää muut samaa ääntä pitävät eläimet.

Karanneet madot

Leikinohjaaja piilottaa erivärisiä langanpätkiä luontoon tai sisälle, minkä jälkeen leikkijät yrittävät löytää kaikki karanneet madot. Etsikää lopuksi yhdessä puuttuvat eli vielä karkuteillä olevat matoset. Tämä leikki sopii hyvin pienemmillekin leikkijöille.

Peilikuva

Ottakaa parit ja asettukaa seisomaan tai istumaan vastakkain. Toinen on tekijä ja toinen peilikuva. Tekijä alkaa tehdä erilaisia asioita, kuten aamutoimia, vaatteiden sovitusta, hassuja ilmeitä jne. Peilikuva yrittää toistaa tekijän tekemät asiat täsmälleen samalla tavalla. On tärkeää, että tekijä tekee liikkeet riittävän hitaasti, jotta peili ehtii mukaan. Vaihtakaa välillä rooleja. 

Hedelmäsalaatti

Leikinohjaaja valitsee leikkijöiden määrästä riippuen 3–5 hedelmää, esimerkiksi appelsiini, banaani ja persikka. Jakakaa leikkijät eri hedelmäryhmiin. Istukaa piirissä, jossa on yksi tuoli vähemmän kuin leikkijöitä yhteensä. Leikinohjaaja seisoo piirin keskellä ja sanoo jonkun hedelmän nimen. Tähän hedelmäryhmään kuuluvat leikkijät vaihtavat paikkoja keskenään mahdollisimman nopeasti. Leikinohjaaja voi sanoa myös hedelmäsalaatti, jolloin kaikki piirissä istujat vaihtavat paikkaa. Leikinohjaaja yrittää päästä istumaan jollekin vapautuneelle paikalle. Ilman istumapaikkaa jäänyt leikkijä jää piirin keskelle.

Töpselihippa

Yksi leikkijöistä on hippa, joka yrittää ottaa kiinni muita leikkijöitä. Hippoja voi olla myös kaksi, jos leikkijöitä on monta. Kun hippa saa jonkun kiinni, tämä jähmettyy paikoilleen kädet lanteilla. Muut voivat pelastaa kiinnijääneen työntämällä omat kätensä tämän vartalon ja käsien väliin jääviin koloihin, jolloin molemmat saavat sähköiskun ja singahtavat erilleen. Tässä leikissä tulee nopeasti kuuma!

Postikorttileikki

Tarvitsette kasan postikortteja tai muita kuvakortteja, esimerkiksi 20 kpl. Asettukaa piiriin ja laittakaa kortit piirin keskelle esille kuvapuoli ylöspäin. Ensimmäinen leikkijä ottaa koko korttikasan käsiinsä ja keksii päällimmäisenä olevasta kortista yhden asian, joka kuvassa on ja lisäksi yhden asian, jota kuvassa ei ole. Esimerkiksi ”kuvassa on hiiri, mutta siinä ei ole koiraa”. Kuvaa ei näytetä muille leikkijöille. Tämän jälkeen leikkijä kysyy oikealla puolellaan istuvalta leikkijältä ”onko kuvassa hiiri vai koira?”. Jos vieruskaveri arvaa oikein, hän saa kortin itselleen. Jos hän arvaa väärin, saa kysyjä pitää kortin ja asettaa sen eteensä. Pakka siirtyy seuraavalle leikkijälle. Korttikasa kiertää piirissä niin kauan, että se on käynyt jokaisella pelaajalla yhtä monta kertaa, esimerkiksi viisi kierrosta. Voittaja on se, joka on ansainnut eniten kortteja.

Kuva: Tiina Poimio

Julkaistu: 10.5.2016

 

Jaa artikkeli: