Jaa artikkeli:
Facebook
Twitter

LEIKKI 2.0

LEIKKI 2.0

Millaista on seurata johtolankaa ja katsoa, mihin se johtaa? Voiko leikki olla toisinajattelua, löytöretkeilyä tai iloista eksymistä ja maailman ihmettelyä? Entä mitä lapset voivat opettaa aikuisille olemisen ja heittäytymisen tärkeydestä?

Print

Koko Suomi leikkii -hanke toteutti Terhokerhoille syksyllä 2015 Leikki 2.0 -yhteisötaideteoksen, jonka tavoitteena oli innostaa lapsia ja aikuisia heittäytymään leikin maailmaan sekä viettämään aikaa yhdessä. Teoksen sisällöstä vastasi taiteilija Meiju Niskala ja sen toteuttivat Meiju Niskala ja Kaupunki 365 -yhdistys.

Mukaan ilmoittautuneille kerhoille toimitettiin yhteensä viisi pakettia, jotka sisälsivät hauskaa yhdessä tekemistä ja maailman ihmettelemistä uudesta näkökulmasta. Tehtävät oli suunniteltu siten, että ne oli helppo toteuttaa erilaisissa olosuhteissa ja sopivat monenlaisiin kerhoihin. Välillä leikittiin ulkona, välillä sisällä. Tehtävät liittyivät toisiinsa ja muodostivat toiminnallisen kokonaisuuden. Osallistuminen oli kerhoille vapaaehtoista ja kerhot saivat tehdä tehtäviä omaan tahtiinsa.

Terhokerhot ympäri Suomen pystyivät jakamaan kokemuksiaan tehtävistä kuvin ja tekstein Leikki 2.0 -teoksen nettisivuilla, www.leikkikaksipistenolla.fi.

Leikki 2.0 löytyy myös Facebookista.
Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Leikki 2.0 -tervehdys
Ylen radiohaastattelu 12.10.2015
Leikki 2.0 valtaa Suomen
Leikki 2.0 on seikkailu