TERHOKERHO


 • Tammen ympärillä

  ”Tervetuloa Terhokerhoon! – kyltti odottaa ovensuussa. Astuessani sisään vapaaehtoiset ohjaajat häärivät yhdessä hyvällä meiningillä. Kerhopaikka on somistettu Terhorepun eväillä kivannäköiseksi ja pisteenä i:n päälle keskellä tilaa terhokankaan päällä on ruukkuun istutettu tammi. > Lue Lisää

 • Lapsen oikeuksien viikolla korostetaan leikin merkitystä lapselle

  Koko Suomi leikkii -hanke järjestää Lapsen oikeuksien sopimuksen juhlaviikolla (vk 47) eri puolilla maata luento- ja keskusteluiltoja, joissa puhutaan leikin merkityksestä. Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 20. marraskuuta 25 vuotta.

  Juhlavuoden kansallisena teemana on lapsen oikeus leikkiin. Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston hanke, jonka toteutuksesta vastaavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.

  Leikki on lapselle luontainen tapa toimia, osallistua ja oppia. Leikki on tärkeää lapsen kehitykselle, sillä se edistää lapsen sosiaalisia, kognitiivisia ja fyysisiä taitoja. Leikki tukee lapsen luovuutta ja mielikuvitusta ja parantaa myös itseluottamusta.> Lue Lisää

 • “Terve sulle ystäväni, yhdessä leikkikäämme!”

  Vanha piirileikkilaulu voisi vaikka olla Koko Suomi leikkii -tunnus. Muuramessa Tarinatuvan muodon saanut hanke on lähtenyt vireästi ja monipuolisesti liikkeelle. Terhokerhossa on jo esitelty vanhoja esineitä ja työtapoja tarinoineen, samoin sota-aikaa muistoineen.

  Omassa vuorossamme mieheni kanssa meillä oli esittelyssä vanhoja välituntileikkejä – lauluja ja loruja sekä piirileikkejä. Hauska oli huomata, että vanha Hiipimiskuningas on kuulemma saanut jo uuden kiinalaisen version! Riemun nostatti kattoon Tervapata, kun me aikuiset taatusti hävisimme lapsille piirin ympärijuoksussa. Vanha levysoitin oli myös mukana tuolileikkiä varten. Ja Keisari seisoi palatsissaan kuten ennenkin.> Lue Lisää

 • Seuraavia Terhokerhoja


  Joutsa
  alk. ti 30.9.klo 10-12. Jatkuu tiistaisin: 28.10, 25.11 ja 16.12 klo 10-12
  Joutsan seurakuntatalo, Jousitie 42 A, Joutsa
  Kokkola, Kälviä
  alk. to 2.10. klo 9-11 Lähimmäisen kammari, Kälviäntie 43, Kälviä. Lähimmäisen kammarilla Terhokerho aina parillisten viikkojen torstaina.
  Parittomat torstait: Iltapäiväkerho, Marttilan koulu, Kälviäntie 70,  klo 13-15. Terhokerhon ajan iltapäiväkerho on kaikille avoin.
  Lahti
  alk su 5.10., joka toinen viikko klo 14–15
  Vaihtelevat teemat
  Lahden vanhusten asuntosäätiö, Wanha Herra, Laaksokatu 17, Lahti
  > KATSO LISÄÄ TERHOKERHOJA