Tammen ympärillä

”Tervetuloa Terhokerhoon! – kyltti odottaa ovensuussa. Astuessani sisään vapaaehtoiset ohjaajat häärivät yhdessä hyvällä meiningillä. Kerhopaikka on somistettu Terhorepun eväillä kivannäköiseksi ja pisteenä i:n päälle keskellä tilaa terhokankaan päällä on ruukkuun istutettu tammi. Ohjaajia jännittää tuleeko kerhoon osallistujia, meneekö ohjelma suunnitellusti ja onko tunnelma kerhon päättyessä positiivinen. Pian innokkaat osallistujat jo istuvatkin tammen ympärillä ja kilikellon ääni kertoo kerhon alkaneen…”

tammi2On upeaa työskennellä vapaaehtoisten parissa ja nähdä se innostus, joka syntyy ”Koko Suomi leikkii – hankkeen” ideapajoissa. Terhokerhoja suunniteltaessa pohditaan, tulisiko se tai tämä yhteistyötaho mukaan ohjaamaan yhden kerran, tämä me voidaan hoitaa itse tai hoitaako teidän järjestö, koska teillä on aiheeseen asiantuntijuutta. Pyrin itse olemaan kuulevina korvina ja antamaan heille tilaa suunnittelussa, koska vapaaehtoiset ovat oman paikkakuntansa asiantuntijoita.

Mistä tämä vapaaehtoisuuden into löytyy? Mikä motivoi ihmisiä toimintaan mukaan? Uusiin ihmisiin tutustuminen, lähimmäisen auttaminen ja hyödyllisen työn tekeminen ovat varmasti asioita, joita vapaaehtoistyö tarjoaa. Tärkeintä on kuitenkin mielestäni tarjota hyvää mieltä ja mielekästä toimintaa niitä kaipaaville. Vapaaehtoistyö on toiminnan iloa! Olkoon niin tai näin, mutta jokaisesta vapaaehtoisen kohtaamisesta hankkeessa olen lähtenyt ilmassa leijuen ja hyvää oloa puhkuen. Välillä tosin palaan maanpinnalle nopeastikin, koska leikkilähetillä kilometrejä kertyy runsaasti ja autolla ajo jännittää ihan hirvittävästi (yli 20 vuotta autoa ajamatta ).

”Ei siinä että tekee sitä mistä pitää vaan siinä että pitää siitä mitä tekee, piilee onnen salaisuus
” James Barrie

Eeva-Liisa Koskinen
Leikkilähetti, Satakunnan alue

Jaa artikkeli: