Pulkkailua ja makkaranpaistoa

Terhokerho sai vauhdikkaan aloituksen Konnevedellä. Olimme karkauspäivänä mukana järjestämässä Konneveden ensimmäistä Terhokerhon kokoontumista. Ensimmäiseen suunnittelukertaan osallistui aktiivinen noin 10 hengen porukka konnevetiläisiä ja pian olikin valmiina suunnitelma kerhon toteuttamisesta retkenä lähiympäristössä.

Alun perin olimme ajatelleet tehdä retken läheiselle Partiomajalle. Suomen talvi kuitenkin yllätti autoilijat lumisuudellaan, joten vaihdoimme retkikohteeksi Hiihtomaan kodan. Osallistujia oli kaikkiaan kolmisenkymmentä, mikä oli kerrassaan huippua! Mukana oli kaikenikäisiä sylivauvasta isovanhempi-ikäisiin. Tämä sukupolvien kohtaaminen onkin Terhokerhojen antia parhaimmillaan.

Retkipäivä sisälsi luontoaiheisia leikkejä, joihin osallistuivat niin lapset kuin aikuisetkin. Osallistujat pääsivät kokeilemaan myös sokkona kuljettavaa köysiseikkailurataa ja lopuksi laskemaan hurjaa mäkeä. Ahkerat mäenlaskijat kävivät välillä tankkaamassa kodalla nuotiomakkaraa, jotka Konneveden Sale oli retkelle lahjoittanut.

Retkeläiset innostuivat myös suunnittelemaan seuraavaa kerhokertaa, joka olisi tarkoitus järjestää Partiomajalla myöhemmin keväällä. Näillä kerroilla kerho kokoontuu siis retkille, mutta kerhon voi järjestää juuri osallistujien haluamalla tavalla. Tärkeintä on sukupolvien kohtaaminen, uusien ystävien saaminen ja toisilta oppiminen.

Konneveden retkellä oli hienoa huomata eri-ikäisten leikkivän ja toimivan yhdessä. Lasten aito riemu tarttui aikuisiin ja perheen pienimmätkin jaksoivat retken alusta loppuun.

Mukavia kerhokertoja toivottaen,

Minna ja Elina (sosionomiopiskelijat Jyväskylän ammattikorkeakoulusta)

Julkaistu: 9.3.2016

Jaa artikkeli: