Peliviikko kutsuu kaikki pelaamaan! 

Milloin olet viimeksi pelannut jotain? Korttipeliä, lautapeliä, videopeliä, pihapeliä tai vaikkapa roolipeliäPelaaminen kuuluu meidän monen arkeen ja tuo siihen iloisia, opettavaisia ja innostavia hetkiä. Usein se vahvistaa myös kykyä sietää pettymyksiä ja harmituksen tunteita, ja toisaalta pelatessa saa iloa onnistumisesta.  

Peliviikko on marraskuussa vietettävä teemaviikko, jonka aikana kannustetaan monenlaiseen pelaamiseen ja pelimaailmoihin sukeltamiseen. Peliviikko on oiva hetki myös tutustua Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ilolla eskarista ekalle -toiminnassa tuotettuihin pelillisiin sisältöihin 

Toiminnan tavoitteena on tarjota eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille lapsille ja heidän vanhemmilleen toimimisen, vertaistuen ja yhdessä olon paikkoja ympäri lukuvuoden. Vanhemmat kaipaavat uudessa elämäntilanteessa tukea arkisiin asioihin, tutustumiseen ja muutokseen valmistautumiseen. Muutokseen valmistautumisen ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää, vaan siinä voidaan hyödyntää esimerkiksi pelillisyyttä. Kaiken ei tarvitse myöskään tapahtua ensimmäisten kouluviikkojen aikana, vaan toimintaa ja teemaan tutustumista voi tehdä pitkin vuotta. Nappaa siis tästä ideat kotiin, eskariin tai ekaluokalle! 

Miten olisi perheen yhteinen pelihetki? 

Ilolla eskarista ekalle -pelissä päästään seikkailemaan Mediametsään, Treenitorppaan, Kaveruuden kerrostaloon ja Hassutteluhuvilaan. Näissä kohteissa vietetään yhteistä aikaa, pidetään hauskaa ja ehkä samalla opitaankin jotain.  

Kurkkaa, miltä pelissä näyttää: 

 
Koulumatkalla-pelissä harjoitellaan koulumatkan kulkemista. Matkalla opitaan asioita turvallisesta liikennekäyttäytymisestä ja tutustutaan lähiympäristöön sekä pohditaan kouluaamuihin liittyviä asioita. Peli on suunnattu itsenäistä koulumatkaa harjoitteleville. 

Pelit ovat maksuttomia. Löydät lisätietoa ja peliohjeet osoitteesta https://www.mll.fi/uutiset/yhteista-tekemista-eskarilaisen-tai-ekaluokkalaisen-kanssa/  

Vinkkejä kouluun ja esikouluun 

MLL:n tehtäväkorteista löytyy paljon vinkkejä päiväkotien ja koulujen toimintaan. Peliviikon kunniaksi toteutimme kaksi uutta tehtäväkorttia. Eskari-ikäisille suunnattu tehtävä peliarvostelijoina toimimisesta innostaa pelaamaan, pohtimaan pelien mekaniikkaa ja jopa suunnittelemaan oman pelin. https://www.mll.fi/tehtavat/eskarit-peliarvostelijoina/  

Koulumatkalla mobiilipeli toimii myös osana vanhempien kanssa tehtävää yhteistyötä. Tutustu pelin tueksi tehtyihin rastitehtäviin ja ota toiminta esimerkiksi osaksi kodin ja koulun päivää. https://www.mll.fi/tehtavat/koulumatkalla-mobiilipeli-osana-vanhempien-kanssa-tehtavaa-yhteistyota/  

Nautitaan yhdessä pelaamisen iloista ja hyödyistä. Haastan sinut kokeilemaan jotain peliä jo heti tänään! Hyvää peliviikkoa 2021! 

Liisa Kilpiäinen

Kirjoittaja toimii Ilolla eskarista ekalle -toiminnan koordinaattorina Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Toimintaa pilotoidaan MLL:n paikallisten toimijoiden kanssa ja sen hyvät toimintatavat levitetään koko maahan. Toimintaa kehitetään vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksen tuella, osana vanhemmuuden tuen Yhteisvastuukokonaisuutta, jota toteutetaan yhdessä Kirkkopalveluiden ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.   

 

Jaa artikkeli: