Olympialaisten hurmaa

Rion olympiatuli syttyy tänään. Olympialaisten hengessä voi järjestää myös omat leikkimieliset kesäkisat. Alla on joitakin ideoita kilpailulajeiksi. Valitkaa lajit niin, että myös porukan pienimmät voivat osallistua. Pisteytyksen voi tehdä esimerkiksi osallistujamäärän mukaan: jos osallistujia on vaikkapa kuusi, lajin voittaja saa kuusi pistettä, toiseksi tullut viisi pistettä jne. Kun kaikki lajit on pelattu, lasketaan pisteet yhteen.

Omenan syönti vadista
Kullakin osallistujalla on vati ja omena. Vati täytetään puolilleen vedellä, laitetaan maahan ja veteen omena kellumaan. Se, joka syö omenan nopeimmin, on voittaja. Käsiä ei saa käyttää apuna.

Herneiden poiminta
Jokainen osallistuja kerää pyykkipojalla kuivia herneitä maasta omaan astiaan. Aikaa on 30 sekuntia. Eniten herneitä poiminut voittaa.

Sokkogolf
Valitkaa lähtöpiste ja maalilipun paikka. Osallistuja arvioi kuinka monella askeleella hän kulkee lähtöpisteeltä maalilipulle. Tämän jälkeen hän kulkee arvioimansa askelmäärän verran silmät kiinni/sidottuina. Jos leikkijä ei “ensimmäisellä lyönnillä” pääse lipun luokse, hän arvioi uudelleen, monellako askeleella hän sinne pääsee. Näin jatketaan, kunnes hän lopulta on lipun luona. “Lyöntien” eli kuljettujen matkojen määrä lasketaan yhteen ja kilpaillaan siitä, kenellä on vähiten “lyöntejä”.

Tarkkuuskisa vesipyssyillä
Asettakaa esimerkiksi peltitölkki sopivan etäisyyden päähän ja kisatkaa siitä, kuka osuu tölkkiin vesipyssyllä. Jokainen osallistuja saa kokeilla kolme kertaa ja eniten osumia saanut voittaa.

Krokettipeli
Suunnitelkaa pihapiiriin krokettirata ja pelatkaa porukan krokettimestaruudesta! Ensimmäisenä maaliin tullut saa eniten pisteitä.

Limbokisa
Asettakaa limbokeppi tai naru paikoilleen ja laittakaa kiva kesäbiisi soimaan. Jokaisen osallistujan on kuljettava limbokepin/narun alta selkää taivuttamalla keppiin/naruun koskematta. Laskekaa jokaisen kierroksen jälkeen keppiä tai narua hieman alemmas. Matalimman alituksen tehnyt voittaa. Kädet eivät saa osua maahan.

Käpyjen keräys
Jokainen osallistuja kerää käpyjä omaan astiaan. Aikaa on 30 sekuntia. Eniten käpyjä kerännyt voittaa.

Tarkkuusheittokisa
Jokainen osallistuja saa kolme palloa, jotka kukin heitetään kolmeen erilaiseen astiaan. Astiat asetetaan vierekkäin, samalle etäisyydelle heittoviivasta. Heitetään esimerkiksi kolme kierrosta. Eniten koreja saanut voittaa.

Kuperkeikkakisa
Keneltä sujuu kuperkeikka ketterimmin? Muut kisailijat voivat antaa tyylipisteitä ja parhaat pisteet saanut voittaa.

Pyykkipoikien ripustus
Jokainen osallistuja ripustaa pyykkinarulle mahdollisimman monta pyykkipoikaa. Aikaa on 30 sekuntia. Eniten pyykkipoikia ripustanut voittaa.

 

Julkaistu: 5.8.2016

Jaa artikkeli: