Mukana täydellä sydämellä

Olen ollut Koko Suomi leikkii -hankkeessa leikkilähettinä pian vuoden ja tänä aikana työ on vienyt mennessään. Nautin työstäni, enkä katso tiukasti kelloa, sillä teen tätä itselleni tärkeiden arvojen puolesta. Työpäivät ovat hyvin erilaisia ja koko ajan saan tutustua uusiin ihmisiin, jotka haluavat antaa aikaansa vapaaehtoistoiminnalle ja nauttivat siitä.

Työnkuvaani kuuluvat ideapajat ja kerhotapaamiset ovat usein iltaisin tai viikonloppuisin, mutta ei haittaa! Tämä työ todella palkitsee tekijänsä, ja on antanut itselleni uusia haasteita työrintamalla unohtamatta monia upeita tuttavuuksia, joiden kanssa on ollut helppo jakaa ajatuksia niin ilonaiheista kuin huolistakin.

Lähelläni on ihmisiä, jotka kuuntelevat, tukevat ja ovat läsnä. Siksi tunnen olevani etuoikeutettu. Toivon, että osaan riittävästi arvostaa saamaani ystävyyttä, ja olla myös itse ystävä ja tukena muille. Eihän siihen tarvita kuin pieni pysähdys toisen rinnalle. Me leikkilähetit olemme niitä vahvoja tammia, joihin vapaaehtoiset voivat tukeutua: aina voi tulla käymään toimistolla, soittaa tai lähettää sähköpostia, jos on jotakin sydämellä. Tai vaikka ei olisikaan mitään erityistä mielessä.

Tämä vertaistuki onkin voimavara, jota kannattaa hehkuttaa ja hyödyntää. Itselleni on ollut äärettömän tärkeää saada vertaisuutta työkavereilta, ja myös yhdistää vapaaehtoisia toimimaan keskenään vertaisina. Yhdessä jaetut surut puolittuvat ja ilot kaksinkertaistuvat. Muistutellaan mieliimme onnen aiheita ja ripotellaan niitä ympärillemme yhdessä.

Eeva-Liisa Koskinen, Satakunnan Leikkilähetti

Jaa artikkeli: