tyttöjä hyppimässä hyppynarua

Leikkipäivää juhlitaan lauantaina 20.4.

Jihuu! Kohta se on taas täällä! Nimittäin leikin teemaviikko, jota juhlitaan viikolla 16,  15.4. alkaen. Viikko huipentuu lauantaina 20.4. juhlittavaan Leikkipäivään. Silloin ympäri Suomen järjestetään erilaisia Leikkipäivä-tapahtumia. Leikkipäivä-tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia tapahtumia, joihin kaikenikäiset leikkijät ovat tervetulleita. Leikkipäivä-tapahtuman voi järjestää kuka tahansa. Järjestäjä voi olla esimerkiksi yksityishenkilö, yksityishenkilö, yhdistys, taloyhtiö tai vaikka koulu.

Leikkiviikolla kodeissa ja pihapiireissä leikitään tavallistakin enemmän, eikös vaan? Pihaleikkejä ja -pelejä, laululeikkejä, mielikuvitusleikkejä olohuoneissa. Eikä leikkejä tarvitse siivota pois vaan niitä voidaan jatkaa monta päivää.

Tänä vuonna leikin teemaviikon ja Leikkipäivän teemana on kaveritaidot. Miten leikin avulla voi löytää yhteyden toiseen ihmiseen. Miten opitaan toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Ja miten me yhdessä rakennamme hyvää yhteiskuntaa, jossa on tilaa eri-ikäisille ja  erilaisille ihmisille. Ja leikille, tietysti.

Leikki on Lapsen oikeuksien sopimukseen kirjattu oikeus. Mutta hyväähän se tekee kaikille! Leikkipäivä-ohjelman tavoitteena on lisätä leikkiä kaikenikäisten ihmisten elämään.  Että eri-ikäiset ihmiset leikkisivät yhdessä. Vapaaehtoisesti, suorittamatta, ihan vain heittäytymällä leikkiin. Ja he saisivat käytännön kokemusta siitä, miten hauskaa leikkiminen on, kunhan sille vain antaa mahdollisuuden. Yhdessä vietetyt hauskat hetket leikkien tekevät elämästä kevyempää ja iloisempaa.

Leikkipäivä-tapahtumia järjestetään erityisen paljon leikin teemaviikolla, mutta se ei ole välttämätöntä. Joka päivä on Leikkipäivä, ja siksi Leikkipäivä-tapahtumia voi järjestää koska vain. Eräs taho on erityisen innostunut ja sitoutunut Leikkipäivä-tapahtumien järjestäjä. Se on Leikkipäiväverkosto, johon kuuluu yli 50 leikkiä rakastavaa tahoa.

Leikkipäivä-tapahtuman kävijä: täältä löydät koko ajan päivittyvän tapahtumalistauksen Leikkipäivä-tapahtumista. Osallistuttuasi Leikkipäivä-tapahtumaan pyydämme sinua tapahtumassa tai sen jälkeen antamaan meille palautetta tapahtumasta tämä linkin kautta.

Halutessasi voit osallistua leikkisien tuotepalkintojen arvontaan. Arvomme vuoden 2024 aikana 10 leikillistä tuotepalkintoa. Katso arvonnan säännöt.

Leikkipäivä-tapahtuman järjestäjä: ilmoita tapahtuma meille tämän linkin kautta.

Päivitämme tapahtumatiedot Leikkipäivä-tapahtumalistalle ja sivulla olevaan Suomen karttaan. Lähetämme lomakkeessa ilmoitetulle tapahtuman yhteyshenkilölle sähköpostitse erillisen Leikkipäivän viestintään ja tapahtumajärjestämiseen liittyvän materiaalipaketin.

 

Kaveritaidoista linkkivinkkejä:

https://www.mll.fi/blogi/miten-tuen-lapseni-kaveritaitoja-ja-kaverisuhteita/
https://www.mll.fi/kaveritaitoja-ja-vanhemmuutta/
https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/kaverit/

https://cdn.mll.fi/prod/2015/06/25124959/mll-kaveritaidot-kaikille-opas-alakouluun-2024-web.pdf

https://www.mll.fi/tehtavat/kaveritaito-kirppu/

https://www.mll.fi/ammattilaisille/kouluille-ja-oppilaitoksille/tukioppilastoiminta/materiaalit/tehtavakortit/

(valitse Suodata aiheen mukaan -valikosta kaveritaidot, niin saat teemaan liittyvät tehtäväkortit)

https://cdn.mll.fi/prod/2023/11/30144323/mll_kaveritaito-kirppu-2023-sve.pdf

www.folkhalsan.fi/kompiskonst
lekar.folkhalsan.fi

https://www.varinautit.fi/wp-content/uploads/2023/02/varinautit_kaveritaitopeli_kysymykset.pdf

 

 

 

Jaa artikkeli: