Leikkipäivä haastaa leikkimään!

Mikä oli lempileikkisi lapsena? Muistatko miltä tuntuu polkaista kymmenen tikkua laudalta? Muistatko kun kodin perustamiseen ei tarvittu kuin mielikuvitusta ja tilaa?

 

Näillä Facebookissa kiertävillä nostoilla olemme viritelleet ihmisiä Leikkipäivän tunnelmiin ja herätelleet leikkimuistoja. Mitä sinulla tulee mieleen, kun mietit lapsuutesi leikkejä? Entä voiko niitä lapsuuden tuttuja leikkejä enää aikuisena leikkiä? Tätä jälkimmäistä kysymystä ovat ainakin omat lapseni joskus huolestuneina pohtineet.

 

On tutkittua ja tunnustettua, että lapsen kehitykselle leikki on ensiarvoisen tärkeää. Mutta leikki kuuluu myös aikuiselle. Joskus leikkiin heittäytyminen voi olla vaikeaa, vaikka tietäisikin, että leikki tuo nostetta arkeen, tuottaa iloa ja mielihyvää ja kohentaa oloa. Aikuisen itsekontrolli ja nolostumisen pelko rajoittavat ja kangistavat turhiin kaavoihin. Voi kunpa meillä aikuisillakin pysyisi taito olla rohkeasti uteliaita, ihmetellä maailmaa, antaa mielikuvituksen lentää – ja uskallus heittäytyä!

 

Valtakunnallinen Leikkipäivä kutsuu kaiken ikäiset mukaan leikkiin. Leikki on parasta yhdessäoloa sukupolvien kesken – yhteinen jaettu ilo vahvistaa niin lasta kuin aikuista. Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään tänä vuonna 13.5., mutta Leikkipäivän voi järjestää juuri siihen hetkeen kuin se parhaiten sopii. Monet Terhokerhot ovat jo lähteneet mukaan järjestämään Leikkipäivää, mutta vieläkin ehtii tempaista! Leikkipäivä-tapahtumia on kalenterissamme kesäkuulle asti.

 

Leikkitempauksen järjestämisessä on rajana ainoastaan mielikuvitus. Leikkitempaus voi olla minkä suuruinen ja mittainen tahansa, lyhyestä hetkestä koko päivän kestävään tapahtumaan. Terhokerhossa Leikkipäivää voidaan viettää vaikkapa kevään viimeisellä kerhokerralla leikkimällä osallistujien lempileikkejä, vierailemalla lähialueen palvelutalossa vieden leikin ilosanomaa kaikenikäisille, järjestämällä hauska leikkikulkue kylän raitilla tai Terhokerho-kerta julkisella paikalla, johon kuka tahansa ohikulkija voi liittyä ex tempore mukaan.

 

Iloista valtakunnallista leikkipäivää kaikille, isoille ja pienille. Annetaan leikin ilon viedä!

 

 

Eevamaija Paljakka

Leikkipäivä-ohjelman koordinaattori

 

www.leikkipäivä.fi

Facebook: Leikkipäivä

Twitter: @leikkipaiva

#leikkipäivä

 

 

 

Jaa artikkeli: