Vinkkejä Leikkipäivä-tapahtuman järjestämiseen
Leikkitapahtuman suunnittelupolku
Oma leikkitempaus voi mainiosti olla pienimuotoinen ja lyhytkestoinen, jolloin suurta suunnittelua ei tarvita. Jos järjestätte isomman ja avoimen tapahtuman, voitte käyttää suunnittelussa apuna alla olevaa muistilistaa.
Kerätkää porukka, jolla lähdette suunnittelemaan tapahtumaanne – kannattaa olla yhteydessä asuinpaikkanne eri toimijoihin ja yhdistää voimat!
1. Missä leikkitapahtuma järjestetään?
Valitkaa paikka, jonne kaikkien on helppo löytää ja tulla ja jossa on tilaa leikkiä. Leikkitapahtumia on järjestetty esimerkiksi puistoissa ja yhdistysten tai seurakuntien tiloissa.
Muistattehan varmistaa jo aikaisessa vaiheessa, mitä lupia tapahtumalle kenties tarvitaan. Pienet tempaukset eivät välttämättä lupia tarvitse, mutta muiden osalta kannattaa tutustua esimerkiksi poliisin ohjeistukseen osoitteessa poliisi.fi/yleisotilaisuudet.
2. Mitä tapahtuu?
Tärkeintä on, että kaikki paikalle tulijat saavat halutessaan leikkiä!
Valitkaa leikkejä, joihin kaikki voivat osallistua. Voitte järjestää joko koko porukan yhteisleikkejä tai leikkipisteitä, jos väkeä on paljon. Tapahtuma on hyvä aloittaa ja lopettaa kaikille yhteisellä leikillä.
Leikki-ideoita löydät esimerkiksi täältä
Aikatauluun on hyvä jättää tilaa myös spontaanille toiminnalle ja kuunnella sekä toteuttaa mahdollisuuksien mukaan osallistujienkin toiveita.
3. Miten saan tapahtumaan osallistujia?
Tapahtumasta kannattaa kertoa laajasti:
- Lisää tapahtuma Leikkipäivä-kartalle.
- Hyödynnä sosiaalista mediaa. Omien kanavien lisäksi kannattaa muistaa myös erilaiset paikalliset ryhmät, joiden jäseninä on tapahtumasta mahdollisesti kiinnostuneita. Somessa voi käyttää aihetunnisteita #leikki #leikkipäivä #leikkitekeehyvää #leikkikuuluukaikille.
- Kiinnitä tapahtumasta kertovia julisteita esimerkiksi leikkipuistojen, kirjastojen ja kauppojen ilmoitustauluille.
- Ilmoita tapahtuma netin tapahtumapalstoille sekä lehtien maksuttomille menopalstoille.
- Ota yhteyttä paikallislehden tai muun median toimitukseen, kerro tapahtumasta ja kutsu toimittaja paikalle.
- Kerro tapahtumasta tutuillesi ja kannusta heitäkin kutsumaan tuttavansa mukaan.
Muista mainita, että tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.
Markkinoinnissa ja viestinnässä voitte käyttää muokattavia pohjia, joissa Leikkipäivän ilme on jo valmiina. Näin hyödytte valtakunnallisen Leikkipäivän tunnettuudesta. MLL:n aineistopankista löydät valmiita pohjia:
- neliönmuotoinen somekuva, johon voi lisätä oman tapahtuman tiedot
- A4-kokoinen juliste, johon voit lisätä kutsun tapahtumaan
Tutustu pohjiin ja ota käyttöön
Pohjien käyttö ei edellytä kirjautumista. Pääset sisään klikkaamalla punaista “Sisään tästä” -nappia. Leikkipäivän materiaalit löydät valitsemalla valikosta Leikkipäivä.
Ohje muokattavien pohjien käyttämiseen:
4. Miten osallistujat huomioidaan?
Leikkipäivään ovat kaikki osallistujat tervetulleita. Miettikää yhteiset leikit mahdollisimman esteettömiksi.
Lue lisää esteettömästä leikistä
Pyrkikää mahdollisuuksien mukaan kohtaamaan ja huomioimaan kaikki osallistujat. Tapahtuma on hyvä aloittaa yhteisellä tutustumisleikillä ja päättää yhteiseen loppuleikkiin, jossa kiitetään kaikkia osallistujia.
Toivomme, että kaikilta Leikkipäivä-tapahtumien osallistujilta kerätään palautetta. Ohjeet palautteen keräämiseen saat lähempänä Leikkipäivää.
Muista myös valtakunnallisen Leikkipäivän periaatteet
- ohjelma on maksutonta
- tapahtuma on kaikille avoin
- paikalle on helppo löytää ja tulla
- jokainen osallistuja kokee olevansa tervetullut