Jaa artikkeli:
Facebook
Twitter

Leikkipäivä-tapahtumat 2022

Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään lauantaina 23.4.2022! Katso lähin Leikkipäivä-tapahtumasi kartalta:


Huomaathan, että tapahtumat lisätään kartalle pienellä viiveellä.

Tapahtumavinkit Leikkipäiväviikkoon 2022

Leikkivälineiden kierrätystä ja kierrätysleikkejä koko perheelle

MLL Raisio ja MLL Varsinais-Suomen piiri järjestävät Satelliitin leikkipäivän lauantaina 23.4. klo 10 alkaen. Mukana jätejengi, rastirata, mysteerilaatikot, lajitteluboksit ja askartelua (roskatutka-kaukoputki) ym. paikassa Hulvelankatu 2, Raisio.

MLL Säynätsalon ja Keljonkankaan paikallisyhdistys järjestää lastenvaate- ja tarvikekirpputorin lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Aapistie 2, 40530 Jyväskylä. Koulun pihalla ohjattuja leikkejä lapsille kirpputoritapahtuman ajan (10-12). Lisäksi “Tuo lelu, vie lelu” -vaihtopiste.

MLL:n Oulaisten yhdistys järjestää KevätKirppis ja Leikkipäivä-tapahtuman lauantaina 23.4. klo 12 alkaen paikassa Oulaistenkatu 58, 86300 Oulainen. Oulaisten yläkoulun tukioppilaiden ideoimia ja järjestämiä touhupisteitä lapsille ja lapsenmielisille.

MLL Siuron-Linnavuoren yhdistys järjestää ulkolelujen ja -välineiden vaihtotapahtuman lauantaina 23.4. klo 14 alkaen paikassa Kisapuisto, Kisakatu, 37200 Siuro. Tuo ylimääräiset, tarpeettomat, ehjät ulkolelusi ja -välineesi vaihtotapahtumaan ”Tuo tullessas-vie mennessäs” -periaatteella. Pääasia, että tapahtumaan tuodut tavarat löytäisivät uuden kodin ja pääsisivät vielä käyttöön. Puistossa mahdollisuus vapaaseen ja ohjattuun leikkiin.

MLL:n Virolahti-Miehikkälän paikallisyhdistys järjestää Virojoen leikkipäivän lauantaina 23.4. klo 17–18.30. Palloilemme Virojoen alakoulun salissa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään lelujen ja lastentarvikkeiden vaihtopiste: tuo tullessasi – vie mennessäsi periaatteella. Eli tuo käyttämättömäksi jääneitä, ehjiä ja puhtaita lastentarvikkeita/leluja/kirjoja yms. vaihdettavaksi (tavaroista ei peritä maksua). Tulkaa tekemään löytöjä ja liikkumaan yhdessä! Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Leikitään ja pelataan yhdessä sisällä ja ulkona

MLL Tyrnävän yhdistys järjestää tapahtuman Wappuhäppeninki ja Iloa etsimässä -peli Tyrnävän torilla lauantaina 23.4. klo 9 alkaen paikassa Veturi, Ratapihantie 3, 02580 Siuntio. Munkkia, simaa ja mehua (niin kauan kuin riittää) vapaaehtoista maksua vastaan. Mahdollisuus ostaa vappupalloja. Leo-leijona vierailee. Tule kojullemme ja saat ohjeet, kuinka pelata Iloa etsimässä-peliä.

Mäntyharjun kunta järjestää Leikki- ja pelipäivän Kisalassa lauantaina 23.4. klo 10 paikassa Monitoimihalli Kisala, Urheilutie 1, 52700 Mäntyharju. Tervetuloa viettämään valtakunnallista leikkipäivää Monitoimihalli Kisalaan. Mahdollisuus omatoimiseen pelailuun Mäntyareenalla, VR-lasien testausta, satumaailma ja musapaja. Metsäleikkipuistossa perinneleikkejä. Tervetuloa tutustumaan Kisalan tiloihin ja leikkimään.

MLL Siuntion yhdistys pihaleikkejä ja grillistä makkaraa lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Veturi, Ratapihantie 3, 02580 Siuntio.

Kihniön kunta, vanhempainyhdistys, partio, 4H järjestävät Koko perhe leikkii -tapahtuman lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Kihniön yhtenäiskoulu / kirjasto, Kihniöntie 44, 39820 KIHNIÖ. Aarteen etsintää, perhesirkusta, yhteistaidetta, juoksurata, satuhierontaa, lettuja ja kahvia.

Oulunsalon MLL, Eläkeliitto, Saloilan päiväkoti järjestävät Leikkipäivä-tapahtuman lauantaina 23.4. klo 14. Vapaata leikkiä lapsille, vanhemmille ja yli rajojen kaiken ikäisille. Tukioppilaat leikittävät yhdessä Eläkeliiton Oulunsalon yhdistyksen kanssa. Voit ostaa pientä purtavaa tai tuoda omat eväät. Makkaraa voi paistaa myös. Tapahtuma on ulkona, joten sään mukainen vaatetus.

Veikkolan kirjasto järjestää Leikkipäivä-tapahtuman lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Allastie 6, 02800 Veikkola. Tervetuloa leikkimään ja puuhailemaan Veikkolan kirjastoon lauantaina klo 10–14. Valtakunnallisen leikkipäivän kunniaksi kirjastossa on lauantaina ohjelmaa erityisesti lapsille.
Päivän ohjelman aloittaa klo 10.15 muskarihetki (Musiikkikoulu Omaan tahtiin.) Jos et ehdi mukaan ensimmäiseen, niin toinen muskarihetki alkaa klo 11.15. Kirkkonummen kirjaston ystävät pitävät päivän aikana kaksi satutuokiota klo 11 ja 13 sekä lorutteluhetken vauvoille ja taaperoille klo 10.45. Kirjastolla pääsee tapaamaan myös seurakunnan karhuja Remua ja Waldea. Keväisellä kierrätysaskartelu- ja kylvöpisteellä voi tuunata oman kukkaruukun ja kylvää kukansiemeniä. Mukaan saa ottaa myös kirjaston poistokirjoja. Paikalla päivystää kirjatohtori, jonka kanssa lapset voivat halutessaan korjailla valitsemansa kirjan. Lisäksi kirjastolla on erilaisia leikkipisteitä sekä mm. asukaspuisto Veikonvintin runojumppaa. Mehu- ja kahvitarjoiluista vastaavat Kirkkonummen kirjaston ystävät ry. Veikkolan Eräveikot paistavat ja myyvät pihalla makkaraa. Sään salliessa osa ohjelmasta pidetään kirjaston pihalla. Partiolaiset järjestävät ulkona myös Seppo.io-suunnistusta. Tervetuloa mukaan!

Kunnan, seurakuntien ja järjestöjen verkosto järjestää lauantaina 23.4. klo 10 alkaen Kirkkonummen leikkipäivä -tapahtuman paikassa Kirkkolaakson puisto, Luckan ja sen ulkopuolella, Ellen ja Bygdebo. Tule leikkimään ja kokeilemaan erilaisia harrastuksia Kirsikan leikkipuistoon ja Kirsikan kauppakeskuksen lähiympäristöön:
– Harrastuspaku klo 10–12
– Hoppa på -stig (fi, sve, eng)
– Naturdetektiv stig på finska och svenska
– Pihaleikkejä (fi, sve, eng)
– Karatekokeilu klo 10-12
– Mini parkour i Luckan kl. 11-13.30
– Nallekirkko Ellenin olohuoneessa (Kauppakeskus Kirsikka) klo 10.30-11, jonka jälkeen Ellenin olohuone on auki 14 saakka. Tervetuloa kokeilemaan kiipeilyseinää tai rakentamaan legoilla yhdessä!
Ulko- ja sisäpuuhien lisäksi:
– Urheilijoiden vohvelibaari Luckanin ulkopuolella
– Takakonttikirppis Kirsikan katolla
Volsin Bygdebossa (Bygdebo, 02550 Evitskog)
-Kansantanssipiirin Pröva på/Tule kokeilemaan -tapahtuma lapsille klo 9.30-11.30 ja nuorille klo 12-14
Mukana: Kirkkonummen kunta, Kirkkonummen ruotsinkielinen seurakunta, Kirkkonummen suomalainen seurakunta, KirkU, Kansantanssipiiri, Karateseura, MLL Kirkkonummen yhdistys, Folkhälsan ja Folkhälsan i Kyrkslätt.

Luckan i Kyrkslätt, Folkhälsan, Kyrkslätt församling, Kirkkonummen seurakunta, Kirkkonummen nuoriso ja liikuntapalvelut, MLL ordnar en Lekdagsevenemang på lördagen den 23.4. f.r.o.m. kl. 9 i Kyrkdalens park. Kom med och prova på olika aktiviteter i Kyrkdalens park. Hobbybilen med olika redskap och spel att pröva på, traditionella lekar, Hoppa På-aktivitetstig, naturdetektiv uppgifter, bekanta dig med karate, våffelbar och bakluckeloppis kan du ta del av på lördagen mellan 10-14 i Kyrkdalens park i Kyrkslätt. / Tule mukaan kokeilemaan hauskoja aktiviteetteja Kirkkolaakson puistoon. Harrastuspaku on paikalla 1012 josta voit lainata välineitä ja pelejä, Hoppa På aktiviteettipolkuun, luontoetsivä tehtäviin, tutustu karateen, vohvelibaariin ja takakonttikirppikseen voit ottaa osaa lauantaina 10–14 välisenä aikana Kirkkolaakson puistossa Kirkkonummella.

MLL Heinolan paikallisyhdistys ry järjestää Leikkipäivä-tapahtuman lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Entinen Maaherrankadun päiväkoti, Maaherrankatu 7, 18100 Heinola. Leikkipäivä -tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle. Toimintaa lapsille on järjestämässä työntekijät Heinolan ev.lut. seurakunnasta, Heinolan kaupungin varhaiskasvatuksesta ja partiolaiset (Kymen Vartiot ry). Luvassa on mm. toimintarata ulkona ja photobooth. Sisällä on kirppismyyjiä, kahvio sekä infoa ja vinkkejä mm. lelujen lainaamiseen, huoltamiseen ja hankkimiseen käytettynä. Tervetuloa!

Leikitään myös ukrainan kielellä

Martat järjestää Leikkipäivä-tapahtuman keskiviikkona 20.4. klo 15 alkaen paikassa Ruokolahden päiväkoti (Metsolantie 11), 56100 Ruokolahti. Tervetuloa leikkimään yhdessä vuoden teeman mukaisesti: Leikkien pallon puolesta. Tänä vuonna huomioidaan ukrainalaisten pakolaislasten vaikea tilanne, leikkiä voi myös ukrainaksi käännetyin leikkiohjein.

MLL Kaakkois-Suomen piiri, Lappeenrannan seurakunta, Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry, MLL Lappeenrannan paikallisyhdistys, Etelä-Karjalan Martat, Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys, Parasta Lapsille Lappeenrannan yhdistys ja Unicef järjestävät Leikkipäivä-Leikkien pallon puolesta-tapahtuman lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Lappeenrannan Kauppatori, Snellmaninkatu 14, 53100 Lappeenranta. Mukavia leikkipisteitä perheille. Leikit käännetty myös ukrainan kielelle.

Martat järjestää Leikkipäivä-tapahtuman Imatralla lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Kostinpuisto (Kotipolku 1), 55120 Imatra. Tervetuloa leikkimään yhdessä vuoden teeman mukaisesti: Leikkien pallon puolesta. Tänä vuonna huomioidaan ukrainalaisten pakolaislasten vaikea tilanne, leikkiä voi myös ukrainaksi käännetyin leikkiohjein.

Martat järjestää Leikkipäivä-tapahtuman Lappeenrannassa lauantaina 23.4. klo 10 alkaen paikassa Kauppatori (Snellmaninkatu 14), 53100 Lappeenranta. Tervetuloa leikkimään yhdessä vuoden teeman mukaisesti: Leikkien pallon puolesta. Tänä vuonna huomioidaan ukrainalaisten pakolaislasten vaikea tilanne, leikkiä voi myös ukrainaksi käännetyin leikkiohjein.

Lastenkirjallisuutta ja luontoleikkejä

Lastentarhamuseo ja Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry järjestävät tiistaina ja keskiviikkona 19.–20.4. klo 12–19 ohjelmaa Lastentarhamuseolla Leikkipäivää pallojen ja hyvän lastenkirjallisuuden parissa paikassa Lastentarhamuseo, Ebeneser-talo 3.krs, Helsinginkatu 3–5, 00500 Helsinki. Museolla on Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry:n tuomana myynnissä teeman mukaista kirjallisuutta ja Puhuvan pullan kahvila tarjoilee parhaimmat herkut klo 14–18 molempina päivinä. Tiedossa myös satuhetkiä sekä pallomaista menoa!

Kerttu Rahikka ja Nadja Sarell järjestävät Elsa ja Lauri -kirjajulkkarit lauantaina 23.4. klo 10.30 paikassa Herttoniemen kirjasto, Linnanrakentajantie 2 00880 Helsinki. Koko perheen maksuton tapahtuma, jossa juhlitaan uutta Elsa ja Lauri tutustuvat puhelimiin -kirjaa. Tapahtumassa ohjelmana mm. satuhetki, leikkisä tehtävärata ja värityskuvia.

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Lapinlahden Riistanhoitoyhdistys, SPR Lapinlahden osasto ja Lintuyhdistys Kuikka järjestävät Leikkipäivä-tapahtuman lauantaina 23.4. klo 9 alkaen paikassa Erikoismetsä, Ampumaradantie 42 73100 Lapinlahti. Tarjolla monipuolista leikkisää ohjelmaa kaiken ikäisille retkeilijöille pienimmästä isompaan mm.: Katsele ja kuuntele lintujen kevättouhuja. Rakenna linnunpönttö ja perehdy sorsanpesien valmistukseen. Perehdy metsä- ja puutietoon. Seikkaile runopolulla. Terästä aisteja huomioimaan pienimpiäkin kevään ilmiöitä. Kerää vinkkejä retkeilyyn ja retkiensiapuun.

Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus järjestää tapahtuman Liikuntalauantain kevätpööpöily lauantaina 23.4. klo 9.30 alkaen paikassa Hintan seurakuntatalo Hintantie 89, 90650 Oulu. Huhtikuun liikuntalauantaissa pööpöillään Hintan pihamaalla etsien kevään merkkejä. Ohjelmassa lintubongausta, luontoseurantaa ja muuta mukavaa. Opetellaan yhdessä tunnistamaan yleisimpiä pihalintuja. Otahan omat kiikarit mukaan, jos haluat bongailla oikein kunnolla. Jos ilma suosii, vietetään lounashetkikin ulkoilmasta nauttien. Liikuntalauantaihin ei tarvitse ilmoittautua. Kanssanne liikkumassa ovat perhetoiminnanohjaajat Anu, Eini ja Tom.

Peuhaamista lapsimessujen toimintapisteessä

Lasten ja nuorten keskus ja Lastenkirkko pitävät messuosasto avoinna koko viikonlopun ajan, alkaen lauantaista 23.4. klo 10 paikassa Lapsimessut, Helsingin messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki. Osastolla saa laskeä liukumäkeä. pomppia trampoliinilla, pyörittää onnenpyörää ja tavata mukavia tyyppejä. Sunnuntaina 24.4. klo 11.30 on Messukeskuksen Vekarat lavalla Minä näen sinut teemainen muskarikirkkohetki, jossa saa laulaa ja leikkiä Päkä-lampaan, Pulmu-kyyhkyn ja muskarilaisten kanssa.

Leikkiä kirkoissa ja niiden pihoilla

MLL Kainuun piiri, Kajaanin seurakunta ja Variskankaan Martat järjestää Leikkipäivätapahtuman torstaina 21.4. paikassa Kajaanin kirkko ja ulkoalue, Kirkkokatu 19, 87100 Kajaani. Leikkipisteitä sisällä ja ulkona; urkumuskari, lukumaja, seikkailurata, pallopelejä ym. Tarjolla makkaraa ja sämpylöitä kello 15–17.

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetoiminta järjestää perjantaina 22.4. klo 9 Tervetuloa leikkimään kirkolle. Kahden tuokion aikana klo 9–9.45 ja 10.15–11.00 mahtuu kirkkoon leikkiä. Miltä tuntuisi juosta pitkä kirkon käytävä päästä päähän, ratsastaa kepparilla tai etsiä sinun lempipaikkasi kirkosta? Tule mukaan leikkisään hetkeen.

Salpausselän seurakunta, Lahti järjestää Leikkipäivä-tapahtuman lauantaina 23.4. klo 13 paikassa Salpausselän kirkko, Petsamontie 10 15830 Lahti pihalla ja sisällä kirkossa. Yhteisvastuun hyväksi, tapahtuma on kirkon pihalla ja kirkon sisätiloissa. Maksutonta ja maksullista ohjelmaa kaikenikäisille. Kierrätysongintaa, sumopainia, muskarihetket klo: 14 ja 14.40, kahvila, kasvomaalausta, pihapuuhia, askartelua, leikkiä jne. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja saat: Lastenohjaaja Riikka Hyrkäs puh. 044-7191479 tai riikka.hyrkas@evl.fi

Seinäjoen seurakunta järjestää Leikkipäivätapahtumia lauantaina 23.4. eri paikoissa, joita ovat Ojalan pappila, Pappilankuja 5; Peräseinäjoki, Kirkkotie 2; Nurmo, Nurmontie 3; Kertunlaakso, Kertunkatu 6; Pajuluoma, Suunnistajanreitti 1; Kultavuori, Ilmolantie 3; Eskoo, Eskoontie 3 ja Niemistö, Korkeamäentie 3.

Leikki-ilta nallen ja kolmivuotiaiden kummilasten seurassa

Tuiran seurakunnan Nallen leikki-ilta torstaina 21.4. klo 17 alkaen paikassa Koskelan seurakuntakodin piha, Koskelantie 86, 90560 Oulu. Leikkipisteitä perheille piha-alueella. Nuotiolla voi paistaa omia makkaroita tai ostaa makkaran Yhteisvastuukeräyksen hyväksi hintaan 1e. Tapahtumaan voi tulla oman aikataulun mukaan kello 17–18.30 välillä. Tervetuloa!

Ulvilan seurakunta järjestää 3-vuotiaat Kummin kaa kirkolle leikkimään -tapahtuman lauantaina 23.4. klo 14 paikassa Ulvilan kirkko, Saarentie 5 28450 Vanha-Ulvila. Kutsumme kaikki tänä vuonna 3- vuotta täyttävät Kummin kaa kirkolle leikkimään. Tapahtumaan ilmoittautuminen www.ulvilanseurakunta.fi/ilmoittautuminen Leikkiä sisällä ja sään salliessa pihalla, lopuksi mehuhetki Kirkkotuvassa.

Kuvasuunnistusta ja kaupunkitaidetta

MLL Huhtasuon yhdistys järjestää Kuvasuunnistusta lapsille lauantaina 23.4. klo 10 paikassa Kangaslammen toimintapuisto, Kaakkolammentie 7, 40340 Jyväskylä. Kuvasuunnistus lapsille Kangaslammen toimintapuistossa. Etsi rastit ja saat palkinnon!

Leikkien pallon puolesta-kaupunki-installaatio Porissa, Käviksen Caffe Localen terassilla 22.–24.4. Leikkien pallon puolesta-kaupunki-installaatio osallistaa luovalla tavalla porilaiset organisaatiot leikkimään yhdessä pallon puolesta. Mukana BjSS barnhemmet, Kuvataidepäiväkoti Viikari, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää, Porin taidekoulu ja Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry.

 

Leikkipäivän vappujatkot 30.4.2022

MLL Ylivieskan PerhePesä ja MLL Ylivieskan paikallisyhdistys järjestää lauantaina 30.4. klo 10 vappujuhlat paikassa Kirkkotie 3, 84100 Ylivieska. MLL Ylivieskan PerhePesä ja MLL Ylivieskan paikallisyhdistys järjestää vapun aattona koko perheen vappujuhlat! Silloin PerhePesään loihditaan upea lasten disco, pihalla on paljon leikkiä ja tekemistä ja tietenkin jaossa on lmapalloja. Myös mehu- ja kahvitarjoilu sekä voit osallistua arvontaan. Tervetuloa viettämään kiva päivä PerhePesällä lauantaina 30.4. klo 10–14. tapahtuma on ilmainen. Luvassa: Lasten disco, kasvomaalausta, keppihevosrata, pihapelejä, ilmapalloja, mehua- ja kahvitarjoilu, kuvabongaus ja arvonta.