Aikuiset ja lapset leikkivät leikkivarjolla
Jaa artikkeli:
Facebook
Twitter

LEIKKIPÄIVÄ 2020

Leikkipäivä-viikkoa vietetään viikolla 19. Viikko huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 9.5.2020. Leikkipäivän teemana on tänä vuonna ”Leikki yhdistää”, jolla halutaan nostaa esiin leikin monia yhteen kokoavia ominaisuuksia.

Leikki yhdistää toiveita ja todellisuutta, satua ja totta. Leikki yhdistää monenlaisia lapsia, sukupolvia, eri kulttuuri- ja kielitaustoista tulevia, ihmistä ja ympäristöä. Leikissä yhdistyy monia tärkeitä asioita kuten oppimista, iloa ja vuorovaikutusta.

Aikana, jolloin ihmisiä erottaa toisistaan moni asia, leikissä voi syntyä ihmisten kesken yhteys, jota ei ilman leikin mahdollistamaa tilaa syntyisi. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo synnyttävät yhteenkuuluvuutta, yhteenkuuluvuus puolestaan lisää luottamusta niin toisiin ihmisiin kuin tulevaan.

Yhteinen leikki kaikkiin tapahtumiin

Leikkipäivän kunniaksi voi kuka tahansa järjestää oman leikkitempauksen vaikkapa omalla työpaikalla tai naapuruston kesken.

Leikkipäiväilon valtakunnalliseksi levittämiseksi olemme koonneet laajan verkoston, joka viestii valtakunnallisesta Leikkipäivästä sekä innostaa ja aktivoi omaa kenttäänsä järjestämään Leikkipäivä-tapahtumia ja osallistumaan niihin. Leikkipäivä-verkosto on avoin ja kaikki leikistä ja sen edistämisestä kiinnostuneet tahot ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Eri puolilla Suomea järjestettäviä Leikkipäivä-tapahtumia yhdistää tänä vuonna teeman lisäksi yhteinen pääleikki Leikkipäivä-viesti, jonka ohjeet löytyvät alla olevasta videosta.

 

 

Leikkipäivässä 2020 ovat mukana:

Ensi- ja turvakotien liitto
Folkhälsan
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala/varhaiskasvatus
Helsingin yliopisto, Kasvatustieteellinen tiedekunta
Icehearts
Kehitysvammaisten Tukiliitto
Kirkkohallitus
Lane ry
Lastensuojelun Keskusliitto
Mahdollisuus lapselle ry
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Marttaliitto
Mira Jääskeläinen/Miracle Members
Opetushallitus
Pelastakaa Lapset
Perinneleikit ry
Pihapelipäivä
Pori Laboratory of Play
Suomen kirjastoseura
Suomen Kuntaliitto ry
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
Suomen Latu
Suomen Mielenterveysseura
Suomen Punainen Risti
Suomen Salibandyliitto
Suomen Sydänliitto ry /Neuvokas perhe
Suomen Vanhempainliitto
Suomen Voimisteluliitto
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry
Suomen Olympiakomitea
Touhula-päiväkodit
Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö
Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään tänä vuonna jo viidettä kertaan. Vuosittainen tapahtuma ponkaistiin käyntiin vuonna 2016 Narinkkatorilla. Käy katsomassa tunnelmia täältä!