Jaa artikkeli:
Facebook
Twitter

LEIKKIPÄIVÄ 2020

Leikkipäivä-viikkoa vietetään viikolla 19. Viikko huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 9.5.2020. Leikkipäivän teemana on tänä vuonna “Leikki yhdistää”, jolla halutaan nostaa esiin leikin monia yhteen kokoavia ominaisuuksia.

Leikki yhdistää toiveita ja todellisuutta, satua ja totta. Leikki yhdistää monenlaisia lapsia, sukupolvia, eri kulttuuri- ja kielitaustoista tulevia, ihmistä ja ympäristöä. Leikissä yhdistyy monia tärkeitä asioita kuten oppimista, iloa ja vuorovaikutusta.

Tänä vuonna leikitään kotona!

Tänä keväänä leikin teemapäivää vietetään perhepiirissä. Koronaviruksen vuoksi valtakunnallisen Leikkipäivän väkeä kokoavat tapahtumat siirtyvät järjestettäväksi myöhempään ajankohtaan.

Toivomme, että haastavista olosuhteista huolimatta perheissä eri-ikäiset innostuvat juhlimaan leikkiä yhdessä. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo synnyttävät yhteenkuuluvuutta, joka puolestaan lisää luottamusta niin toisiin kuin tulevaan.

Leikkipäivää viettäviä kehotetaan askartelemaan aurinko ikkunaan. Aurinko kuvastaa leikin tuomaa iloa ja valoa ja kertoo, että meillä leikitään.

Leikkipäivän tunnelmia voi jakaa kuvien muodossa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #leikkipäivä2020, #leikkiyhdistää ja #aurinkoikkunassa.

 

 

Leikkipäivässä mukana iso verkosto

Leikin sanoman levittämiseksi olemme koonneet laajan verkoston, joka viestii valtakunnallisesta Leikkipäivästä sekä innostaa ja aktivoi kaikenikäisiä ihmisiä mukaan yhteiseen iloon.

Leikkipäivä-verkosto on avoin ja kaikki leikistä ja sen edistämisestä kiinnostuneet tahot ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Leikkipäivä-verkostossa ovat mukana:

Ensi- ja turvakotien liitto
Folkhälsan
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala/varhaiskasvatus
Helsingin yliopisto, Kasvatustieteellinen tiedekunta
Icehearts
Kehitysvammaisten Tukiliitto
Kirkkohallitus
Lane ry
Lastensuojelun Keskusliitto
Mahdollisuus lapselle ry
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Marttaliitto
Mira Jääskeläinen/Miracle Members
Opetushallitus
Pelastakaa Lapset
Perinneleikit ry
Pihapelipäivä
Pori Laboratory of Play
Suomen kirjastoseura
Suomen Kuntaliitto ry
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
Suomen Latu
Suomen Mielenterveysseura
Suomen Punainen Risti
Suomen Salibandyliitto
Suomen Sydänliitto ry /Neuvokas perhe
Suomen Vanhempainliitto
Suomen Voimisteluliitto
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry
Suomen Olympiakomitea
Touhula-päiväkodit
Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö
Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään tänä vuonna jo viidettä kertaan. Vuosittainen tapahtuma ponkaistiin käyntiin vuonna 2016 Narinkkatorilla. Käy katsomassa tunnelmia täältä!