Jaa artikkeli:
Facebook
Twitter

Leikkien pallon puolesta -peli

Leikkien pallon puolesta -peli on kaikenikäisille suunnattu seikkailu leikin maailmaan. Peli on maksuton ja sen kautta pääsee tutustumaan kestävän leikin periaatteisiin. Peli soveltuu hyvin yhteiseen hassutteluun ja leikistä iloitsemiseen.

Leikkien pallon puolesta -peli on suunnattu erityisesti päiväkodeille ja alkuopetukseen, mutta sen parissa viihtyvät kaikenikäiset! Tärkeintä on heittäytyä mukaan. Kokeilkaa kaveriporukalla, perheen ja sukulaisten kanssa!

Pelin idea:

Pelin tarkoituksena on palauttaa värit maapallolle.  Peliporukka tekee yhdessä tehtäviä, ja tehtävä kerrallaan taustakuvana toimiva maapallo värittyy enemmän ja enemmän. Pelissä edetään avaamalla aina seuraavan tason ovi peliruudun oikeasta reunasta. Tällöin seuraava tehtävä avautuu ja maapallon elementit lisääntyvät. Tehtävien kestot riippuvat ryhmän koosta ja tehtävän toteutustavasta. Pelissä on seitsemän tehtävää, jotka pohjautuvat kestävän leikin periaatteisiin.

Tarvikkeet

Jokainen tiimi tarvitsee mobiililaitteen. Suosittelemme älypuhelinta tai tablettia. Peliä voi pelata myös tietokoneella, mutta kuvia ja videoita vaativissa tehtävissä vastaaminen voi olla hankalampaa.  Tehtävän 6. tekemistä varten on hyvä varata askarteluvälineet.

Peliohjeet

1. Kootkaa 2-6 hengen tiimi. Varatkaa aikaa noin 45 minuuttia pelin pelaamiseen. Suosittelemme, että aikuinen tai nuori toimii pelin ohjaajana.

2. Päättäkää missä pelaatte. Sisällä vai ulkona? Suosittelemme, että lähdette ulos!

3.  Leikkiä pallon puolesta -peli toimii Seppo-alustalla. Ladatkaa mobiilikaupasta Seppo-sovellus tai avatkaa selaimessa osoite play.seppo.io.
Huomio! Selaimen kautta pelatessa suositellaan Chromen tai Safarin käyttöä (ei Internet Exploreria). Peli ei vaadi kirjautumista. Voitte palata peliin ottamalla talteen pelaajakoodin.

4. Valitkaa pelin kieleksi suomi.

5. Syöttäkää pelikoodi: A69G4B

6. Aloittakaa peli. Huomio! Vastaukset, jotka annatte tehtäviin,  eivät ole julkisia.

PS. Tästä linkistä löydätte tulostettavaa materiaalia, jota voitte halutessanne hyödyntää tehtävässä 6.

Lopuksi: kertokaa meille, millainen Leikkiä pallon puolesta -peli mielestänne oli? Palautetta voit antaa täällä: https://forms.office.com/e/ePzTFenX8b

Huomio! Kun annatte palautetta 7.9.-31-10. välillä, ja täytätte yhteystietonne, osallistutte leikkisten palkintojen arvontaan! Lue lisää: Kerro mielipide pelistä ja osallistu arvontaan! – Leikkipäivä (leikkipaiva.fi)

Leikkien pallon puolesta -peli on osa valtakunnallista Leikkipäivä-ohjelmaa. Ohjelma edistää leikkiä jakaen tietoa ja -tutkimusta, ylläpitäen Leikkipankkia sekä kannustaen kaiken ikäisiä ihmisiä heittäytymään leikin iloon ja luovuuteen. Leikkiä pallon puolesta -peli noudattaa kestävän leikin periaatteita.

Kestävä leikki on
kaikenikäisten oikeus– leikissä huomioidaan lapset, nuoret ja aikuiset
ylisukupolvista – leikkiin kuuluvat läsnäolo ja vuorovaikutus eri-ikäisten kesken
yhdenvertaista – leikissä toteutuvat osallisuus, esteettömyys ja saavutettavuus
yhteisöllistä – leikki rakentuu yhdessäolosta, yhdessä tekemisestä ja välittämisestä
ympäristöystävällistä – leikissä toteutuu eettisyys, ekologisuus ja taloudellisuus
pitkäikäistä – leikkiin voi palata, sitä voi jatkaa, kaikilla on leikkirauha.
moninaista – leikistä on moneksi-leikkijöinä olemme erilaisia, mutta leikissä samanarvoisia ja yhdenvertaisia.