Leikki 2.0 valtaa Suomen

Millaista on seurata johtolankaa ja katsoa, mihin se johtaa? Voiko leikki olla toisinajattelua, löytöretkeilyä tai iloista eksymistä ja maailman ihmettelyä? Entä mitä lapset voivat opettaa aikuisille olemisen ja heittäytymisen tärkeydestä?

Tänä syksynä Koko Suomi leikkii -hanke toteuttaa Terhokerhoille suunnatun Leikki 2.0 -yhteisötaideteoksen, joka innostaa lapsia ja aikuisia heittäytymään leikin maailmaan sekä viettämään aikaa yhdessä. Teoksen sisällöstä vastaa taiteilija Meiju Niskala ja sen toteuttavat Meiju Niskala ja Kaupunki 365 -yhdistys.

“Kun minua pyydettiin suunnittelemaan Terhokerhoille yhteisöllinen, leikkiä korostava taideteos, päätin kutsua lapset opettamaan aikuisille leikkimisen taitoa, luottamusta ja uteliaisuutta. Koska leikkiin liittyvät yllätykset, olen suunnitellut myös tämän taideteoksen viisiosaiseksi yllätysten sarjaksi, yhteiseksi matkaksi, joka kestää koko syksyn”, kertoo Meiju Niskala.

Osallistuminen on kerhoille täysin vapaaehtoista ja kerhot voivat tehdä tehtäviä omaan tahtiinsa.

Leikki 2.0 -teokselle on avattu myös omat nettisivut, www.leikkikaksipistenolla.fi, jossa Terhokerhot ympäri Suomen voivat jakaa kokemuksiaan tehtävistä. Mitä ensimmäisestä tehtävästä oivallettiinkaan Ypäjällä tai mistä Kuusamossa kuhistaan?

Leikki 2.0 löytyy myös Facebookista.

Tervetuloa mukaan leikkivallankumoukseen!

Julkaistu 6.10.2015

Jaa artikkeli: