Keskitalven leikkiaiheiset podcast-vinkit

Genius of Play—kansainvälisiä näkökulmia leikkiin

Leikkipäivä-ohjelmalla on vastine Yhdysvalloissa: Pohjois-Amerikassa toimiva TIA—Toy Industry Association—ylläpitää leikin asiantuntijat yhteen kokoavaa Genius of Play-ohjelmaa. Verkosto tarjoilee ajankohtaisia näkymiä leikkiin englanninkielisissä blogeissa, asiantuntija-artikkeleissa, leikkivinkeissä ja podcasteissa. Vastikään lanseerattu Once Upon a Playtime-podcastsarja sisältää leikkiaiheisia haastatteluja ja on kuunneltavissa Spotify-alustalla. Leikkimuistojaan jakaa sarjassa mm. Clueless-elokuvasta tuttu Alicia Silverstone.

Podcastin jaksot (15 min.) löytyvät täältä

Aasinsilta: Miten määritellään leikki ja peli?

Aasinsilta on uusi poikkitieteellinen paneelikeskusteluformaatti, jossa tutkijat keskustelevat tutkimusaiheistaan oman alansa ja sen lähialojen opiskelijoiden kanssa. Leikistä, leikillistämisestä ja pelillistämisestä keskustelemassa Kasper Peltosen kanssa Pori Laboratory of Play:n ja Oulu Game Labin asiantuntijat.

Jaksot (15 min.) löytyvät Porin yliopistokeskuksen verkkosivujen Soundcloud-alustalta, täältä

Leikki kesken -sarja—leikin ammattilaiset Suomessa

”Tässä podcastissä on leikki kesken. Ja se jätetään kesken: “just kun oli niin mukavaa!” Siihen on hyvä palata.” Leikin olemusta ja mahdollisuuksia noin tunnin mittaisissa jaksoissa pohtimassa mm. pelitutkijat Jaakko Stenros, Mikko Meriläinen ja Riikka Aurava, tulevaisuustutkija Maija Mäki, lelu- ja leikintutkija Katriina Heljakka ja pelillistäjä Topi Perälä.

Mauri Laakson luotsaamaa podcast-sarjaa voit kuunnella täältä

Pelillistäminen ja leikillistäminen sosiaalityössä

”Leikillisyys ja pelillisyys tukevat voimavaralähtöistä lähestymistapaa sosiaalityössä. Pelien, pelillisten menetelmien ja leikillisyyden avulla voidaan käsitellä vaikeitakin asioita mielekkäällä ja konkreettisella tavalla. Pelillisyys mahdollistaa ammattilaisen ja asiakkaan tasa-arvoisemman kohtaamisen. Se voi motivoida sitoutumaan sosiaalityön palveluihin ja olla keino työskentelysuhteen luomiseen. Kun ammattilainen ryhtyy mukaan leikkiin, hän riisuu viranomaisleiman, jolloin luottamuksellinen vuorovaikutus mahdollistuu uudella tavalla”, kirjoittavat suunnittelijat Tytti Hytti ja Minna Kukkonen Leikkipäivän artikkelissaan ”Leikillisyyden ja pelillisyyden hyödyntäminen sosiaalityössä”.

Pelien ja leikillisyyden hyödyntämistä sosiaalialalla ja osana tulevaisuuskompetenssien rakentumista käsitellään monipuolisesti tuoreessa podcast-sarjassa.

Kasper Peltosen juontamat podcast-jaksot löytyvät täältä

#leikki #leikintutkimus #leikinasiantuntijat #leikillistäminen #pelillistäminen #leikkisätpodcastit #GeniusofPlay #Aasinsiltapodcast #PoriLaboratoryofPlay #PLoP #Leikkikeskenpodcast

Jaa artikkeli: