Kesäterveiset leikkimanagerilta!

Aloitin Leikkipäivä-ohjelman koordinaattorin tehtävissä Mannerheimin lastensuojeluliitossa kevättalvella. Kuluneet kuukaudet ovat olleet ihana sukellus leikin maailmaan!

Olen kohdannut eri-ikäisiä ihmisiä ympäri Suomen ja puheenaiheena on ollut leikki. Esittäytyessäni ja kertoessani työstäni on keskustelukumppanin huulille usein noussut pieni, ilahtunut hymy, ja sen jälkeen on kuulunut onnellisuutta huokuva lausahdus
” Eikä, ihanaa! Siis MITÄ sä teet työksesi? Leikitkö sä päivät pitkät?!” ja sen jälkeen olen saanut kuulla monta tarinaa rakkaista leikkeistä. On ollut etuoikeus kuulla niin pienten kuin senioreidenkin leikkimuistoja.

Voin nyt paljastaa, että ihan joka päivä en leiki työn puolesta. Säännöllisen epäsäännöllisesti kuitenkin. Huhtikuussa, leikkiviikolla ja Leikkipäivänä, pääsin sekä ohjaamaan perinteisempiä ryhmäleikkejä että osallistujaksi leikkiin, joka alkoi yhtäkkiä. Tähän leikkiin liittyivät Ryhmä Hau, piha-Yatzin nopat sekä timantit.

Ilokseni sain olla mukana myös Leikkipäivä-verkoston jäsenen, tiedemuseo Heurekan ”Heureka kylässä kirjastossa” -kiertueella. Leikistä silloinkin puhuttiin sekä leikittiin! Mieleenpainuva kohtaaminen oli pienten sisarusten kanssa, jotka kertoivat leikkineensä Jääkeittoa. Leikissä kahteen eri ämpäriin laitettiin lunta ja sitten katseltiin, kun se sulaa. Ja näin saatiin hyvää soppaa. Kirjastossa kokeiltiin myös Käärijän värileikkiä, ja se toimi hyvin myös sisätiloissa.

Työssäni tärkeintä on edistää kaikenikäisten ihmisten leikkimistä Suomessa. Leikki on Lapsen oikeuksien sopimukseen kirjattu lapsille kuuluva oikeus. Mutta kyllä se tekee hyvää ihan meistä jokaiselle. Ja leikkiähän on niin monenlaista, liikuntaleikeistä mielikuvitusleikkeihin, lautapeleistä askarteluleikkeihin. Kurkkaa Leikkipankki.fi -sivuille ja etsi ideoita kesätekemisiin! Tai kerro meille, mikä leikki Leikkipankista puuttuu. Täydennämme sivustoa koko ajan.

Mannerheimin lastensuojeluliitossa leikki on ollut ja on olennainen osa. MLL:n paikallisyhdistysten tapahtumissa hyvin tyypillisiä elementtejä ovat aina mokkapalat ja keppihevosten kepparirata. Lisäksi paikallisyhdistykset ovat joka vuosi järjestäneet aktiivisesti Leikkipäivä-tapahtumia ympäri Suomen. Leikkipäiviä järjestetään ympäri vuoden, vaikkakin niin sanottu sesonkiaika on huhtikuussa. Leikkipäivä.fi- sivuilta löydät listauksen Leikkipäivä-tapahtumista.

Leikkipäivä.fi -sivuilla on vuosien varrella julkaistu paljon erilaisia blogitekstejä leikistä, monenlaisista näkökulmista. Kirjoituksia olemme saaneet laajasti erilaisilta toimijoilta. Kirjoitukset ovat olleet suosittuja, ja ne eivät lukemisesta kulu. Siksi julkaisemme leikkiä käsitteleviä tekstejä heinäkuun helteissä nautittavaksi ja sadepäivän virkistykseksi.

Seuraavina viikkoina Leikkipäivä.fi sosiaalisen median kanavissa, Leikkipäivä-sivulla Facebookissa ja Twitterissä tilillä @Leikkipäivä nostetaan näitä tekstejä, joiden koti on tällä sivustolla. Jos sosiaalinen media ei innosta, löydät tekstit myös tämän sivustolta Leikkipäivän blogit sekä Artikkelit -kohdista.

Toivotan leikintäyteistä kesää joka tupaan ja torppaan!

Karolina Lamroth

Jaa artikkeli: