Kesää kohti

Kesä on aivan pienen henkäyksen päässä. Muutamat Terhokerhot jatkavat läpi kesäkauden, mutta suurin osa kerhoista jää pian hyvin ansaitulle kesätauolle.

Näin kauden päätyttyä on aika taputtaa itseään olkapäälle, kiittää itseään hyvin tehdystä työstä ja kiittää niin kerholaisia kuin yhteistyökumppaneitakin yhteisestä kerhovuodesta. Kerhokauden päätyttyä on myös hyvä huolehtia kerhoon palaamisesta. Kerholaisille kannattaa kertoa jo nyt ensi syksyn kerhon kokoontumispaikka ja toivottaa heidät lämpimästi mukaan taas ensi syksynä.

Kauden päätyttyä on myös hyvä sopia hetki jolloin istutaan alas oman Terhokerhon vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa tutkailemaan mennyttä ja ehkä samalla jo miettimään tulevaa.

Miten ja millaisissa merkeissä teidän kerhonne jatkaa ensi syksynä?

Ensi syksyn suunnittelua on hyvä tehdä vaikkapa Terhokerhon käsikirjasta löytyvän Terhopolun mukaisesti. Apuna voi käyttää myös esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

-Mikä tässä kerhovuodessa oli parasta? Mikä olisi voinut mennä paremmin?

-Onko kerhossa ollut tarpeeksi osallistujia? Mistä saamme kerhoomme lisää ikäihmisiä/lapsia/vapaaehtoisia?

-Oliko kerhon työnjako sopiva?

-Saivatko Terhokerhon vapaaehtoiset tehdä itselleen mielekkäitä tehtäviä?

-Oliko kerhon sisältö mielekästä?

– Minkälaiseen osaamiseen kerhon vapaaehtoiset tarvitsisivat tukea?

-Miten haluamme kehittää Terhokerhoamme ensi vuonna?

-Minkälaista sisältöä haluamme kerhoomme ensi vuonna?

-Oliko kerhon ajankohta, kokoontumistiheys tai paikka sopiva?

Palaverissa esiin tulleet asiat on hyvä kirjata ylös. Niiden ajatusten valossa on helppoa kokoontua ennen seuraavan kerhokauden alkua ja suunnitella uuden kauden toimintaa. Kerhojen sisältöä ei kannata määritellä liian tarkasti, sillä Terhokerhopolun mukaisesti kerholaisten tulee saada osallistua sisältöjen suunnitteluun. Jos tarvitsette apua kerhon suunnitteluun, toteutukseen tai vaikkapa suunnittelutyöpajan järjestämiseen omien vapaaehtoistenne kanssa, niin olettehan yhteydessä hankkeen suunnittelijoihin. Tulemme mielellämme avuksi.

Aurinkoista kesää!

 

Marita Haapasalo

suunnittelija

leikkilähettihanke

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

marita.haapasalo(at)mll.fi

 

 

Jaa artikkeli: