Juhlitaan ystävyyttä!

Lauantaina 14.2. vietetään ystävänpäivää. Silloin omaa hyvää ystävää voi muistaa vaikkapa kortilla, halauksella, kivalla yllätyksellä tai pienellä lahjalla. Ystävänpäivänä voi myös pysähtyä miettimään, mitä ystävyys merkitsee itselle.

Ystävyyteen kuuluvat läheisyys, empatia, rehellisyys ja luottamus. Se on keskinäistä ymmärrystä ja mahdollisuutta olla oma itsensä ilman tuomitsemisen pelkoa. Ystävät nauttivat toistensa seurasta, eikä ystävyys katso esimerkiksi ikää, sukupuolta tai kansalaisuutta. Pääasia, että löytyy yhteinen sävel.

Terhokerhojen tavoite on yhdistää ikäpolvia ja ihmisiä, ja tarjota kohtaamispaikka kiireettömälle tekemiselle ja olemiselle yhdessä. Toivottavasti mahdollisimman moni löytäisi sieltä myös uuden ystävän.

Kysyimme terhokerholaisilta ympäri Suomen, miten ja mistä he ovat saaneet ystäviä. Näiden tarinoiden myötä Terhokerhot toivottavat kaikille oikein hyvää ystävänpäivää!

 

“Minun paras ystäväni on samassa päiväkodissa. Siellä olemme nähneet ihan eka kertaa, kun ollaan samassa ryhmässä. Hän on tosi kiva ystävä, kun hän keksii aina hauskoja leikkejä.” Veera, 5 v.

“Tapasin parhaan ystäväni aikoinaan työpaikalla. Hän on valitettavasti jo kuollut. Ystävässäni parasta oli se, että hän hyväksyi minut sellaisena kuin olen. Se on ystävyydessä aina tärkeää.” Muttu-mummi, 70 v.

“Sulkapallossa. Isi käy sulkapallossa ja menin mukaan ja siellä oli Helmi. Helmi on nyt mun ystävä.” Lenni, 6 v.

“Olen ollut mukana SPR Saarijärven toiminnassa, ja saanut sitä kautta itselleni ystävän viime syksynä.” Sinikka, 65 v.

“Ystävystyin seitsemän vuotta sitten ammattikoulussa opiskellessani.” Ella, 23 v.

“Sain ystävän tanssikurssilla. Oma kaveri oli kerran poissa, ja siellä tehtiin paritehtäviä, niin siinä me tutustuttiin.” Sanni, 11 v.

“Sain puistossa uuden ystävän, kun olin mamin luona kylässä.” Nella, 5 v.

“Partiossa tutustuin kivaan tyttöön. Hän on samassa koulussakin ja olemme nyt välitunneilla leikkineet yhdessä. Partiossa leikimme myös paljon yhdessä.” Pinja, 9 v.

“Olimme Turussa HopLopissa ja leikin siellä koko ajan yhden tytön kanssa. Emme tunteneet ennen. Sitten olin Laitilassa kaupassa äidin kanssa, niin tyttö oli siellä myös! Eli nyt me nähdään Laitilassa, kun hän asuu niin lähellä.” Ronja, 8 v.

“Olen saanut uuden ystävän MLL:n perhekahvilasta.” Jonna, 42 v.

“Tapasin marketissa uuden ystävän, ruvettiin juttelemaan ja nykyisin tapaamme usein. Juttu lähti liikkeelle vihannesosastolla uusista perunoista.” Mervi, 68 v.

“Seurakunnan päiväkerhosta sain ystävän.” Aamu, 4 v.

“Eskarissa aloin leikkiä sen kanssa.” Frans, 6 v.

“Terhokerhosta olen saanut, yhdessä touhutessa.” Anne, 47 v.

“Uimahallissa, vesijuoksuradalla olen tutustunut moneen uuteen ystävään, joita tapaan nyt muutenkin.” Minna, 44 v.

“Aloin käydä Terhokerhossa ja siellä oli Ronja, ja me nähdään aina Terhokerhossa. Ronja on kiva!” Enni, 6 v.

“Päiväkodista sain riehumiskaverin.” Oliver, 5 v.

“Koulusta, kun kävelimme eka kertaa yhdessä kouluun.” Ellan, 7 v.

“Olen saanut uusia kavereita koulusta ja naapurin lasten kanssa olen ystävystynyt. Kavereiden kanssa on kiva leikkiä vaikka hippaa.” Sharon, 7 v.

“Eskarissa tapasin Hiljan. Hiljan kanssa leikin, ja Hilja pyysi minua lainaan leikkikaveriksi.” Emmi, 6 v.

“Kaksi vuotta sitten etsin käsiini entisen opiskelu- ja huonetoverini yhteystiedot ja lähetin hänelle viestin. Hän muisti minut 55 vuoden takaa. Juttelemme ja viestittelemme sähköpostilla.” Irja, 75 v.

“Olen löytänyt ystäviä koulusta omalta luokalta ja sitten muilta luokilta. Ystävystyin, kun leikittiin koulun pihalla yhdessä peikkoleikkiä.” Heidi, 10 v.

“Kavereita olen saanut eskarista ja naapurista. Pulkkamäessä vedän kavereita pulkassa.” Kerith, 6 v.

“Terhokerhossa. Rupesin vaan leikkii sen kanssa.” Sumu, 7 v.

“Sain uusia ystäviä tullessani mukaan MLL:n toimintaan.” Marjatta, 62 v.

“Koulussa. Vähän kesti, että sain uuden ystävän, kun en ensin osannut hyvin suomen kieltä.” Nadin, 11 v.

Jaa artikkeli: