JÄRJESTÄ LEIKKITEMPAUS
Leikkipäivä on joka päivä ja leikkitempauksia voi järjestää milloin tahansa. Leikkitempauksen järjestämisessä on rajana ainoastaan mielikuvitus.
Leikkitempaus voi olla minkä suuruinen ja mittainen tahansa, lyhyestä hetkestä koko päivän kestävään tapahtumaan. Sen voi järjestää yksin tai yhdessä esimerkiksi perheen, kaveri- tai harrastusporukan, naapuruston tai taloyhtiön kanssa.
Leikkitempaus voi olla esimerkiksi:
– välitunnin aikana koko koulun yhteinen leikkihetki
– taloyhtiön pihaolympialaiset
– päiväkodin leikkirastisuunnistus sisällä tai ulkona
– pöytäjääkiekkoturnaus työpaikalla
– leikkivartti urheilutreenien lomassa
– iloinen leikkikulkue kylänraitilla
– naapuruston iltamat lautapelien parissa
Toteutustapoja on rajattomasti!
Kerran vuodessa on kiva pistää pystyyn kunnon leikkikarkelot ja saada koko Suomi leikkiin mukaan – Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään seuraavan kerran lauantaina 22.4.2023.
Leikkitapahtuman suunnittelupolku
Oma leikkitempaus voi mainiosti olla pienimuotoinen ja lyhytkestoinen, jolloin suurta suunnittelua ei tarvita. Jos järjestätte isomman tapahtuman, voitte käyttää suunnittelussa apuna alla olevaa muistilistaa.
Kerätkää porukka, jolla lähdette suunnittelemaan tapahtumaanne – kannattaa olla yhteydessä asuinpaikkanne eri toimijoihin ja yhdistää voimat!
1. Missä leikkitapahtuma järjestetään?
Valitkaa paikka, jonne kaikkien on helppo löytää ja tulla ja jossa on tilaa leikkiä. Muistattehan varmistaa jo aikaisessa vaiheessa, mitä lupia tapahtumalle kenties tarvitaan. Pienet tempaukset eivät luonnollisesti lupia tarvitse, mutta muiden osalta kannattaa tutustua esimerkiksi poliisin ohjeistukseen: https://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_yleisotilaisuudesta
2. Mitä tapahtuu?
Tärkeintä on, että kaikki paikalle tulijat saavat halutessaan leikkiä! Valitkaa leikkejä, joihin kaikki voivat osallistua. Voitte järjestää joko koko porukan yhteisleikkejä tai leikkipisteitä, jos väkeä on paljon. Tapahtuma on hyvä aloittaa ja lopettaa kaikille yhteisellä leikillä. Aikatauluun on hyvä jättää tilaa myös spontaanille toiminnalle ja kuunnella sekä toteuttaa mahdollisuuksien mukaan osallistujienkin toiveita.
3. Miten leikkitapahtumasta kerrotaan?
Hyödyntäkää sosiaalista mediaa, ilmoitustauluja, puskaradiota ja lehtien maksuttomia menopalstoja. Olkaa rohkeasti yhteydessä myös paikallislehtenne toimitukseen.
Muistattehan käyttää somessa aihetunnistetta #leikki #leikkipäivä #leikkitekeehyvää #leikkikuuluukaikille.
4. Miten osallistujat huomioidaan?
Leikkipäivään ovat kaikki osallistujat tervetulleita. Miettikää yhteiset leikit mahdollisimman esteettömiksi. Pyrkikää mahdollisuuksien mukaan kohtaamaan ja huomioimaan kaikki osallistujat. Tapahtuma on hyvä aloittaa yhteisellä tutustumisleikillä ja päättää yhteiseen loppuleikkiin, jossa kiitetään kaikkia osallistujia.
Valtakunnallisen Leikkipäivän periaatteet
– ohjelma on maksutonta
– tapahtuma on kaikille avoin
– paikalle on helppo löytää ja tulla
– jokainen osallistuja kokee olevansa tervetullut