Iloa etsimässä -peli innostaa leikkiin!

Tänä vuonna valtakunnallista Leikkipäivää vietetään jälleen poikkeavissa olosuhteissa. Isoja, väkeä kokoavia tapahtumia ei voida monellakaan alueella järjestää ja valtakunnallisen Leikkipäivän ydinajatus eri-ikäisten kohtaamisesta isolla porukalla leikin merkeissä ei toteudu kaikkialla.

Leikki ei onneksi ole kiellettyä, eikä leikin todelliseen voimaan vaikuta pandemiat tai muutkaan katastrofit. Tiedetään, että leikki tuo iloa, ja yhdessä koettu ilo kasvattaa luottamusta tulevaan. On tärkeää luoda mahdollisuuksia yhteiseen leikkiin kaikenlaisten haasteiden keskelläkin. Siksi kannustamme kaikkia Ilon etsintään!

Suunnittelussa mukana monen ikäiset

Aloimme viime syksynä suunnitella mobiilipeliä, jossa yhteistä iloa voi kokea pienemmälläkin porukalla. Meidän aikuisten mielikuvitus ei olisi riittänyt sisällön tekemiseen, siksi värväsimme apua. Peli on kehitetty yhdessä lasten kanssa Leikkipäivän 2021 teeman “Leikkien lähelle luontoa” ympärille. Pelin tehtävät syntyivät pelityöpajassa Vantaan Koivukylän kohtaamispaikassa. Lapset olivat mainioita innovaattoreita ja saimme heidän ideoistaan nopeasti pelijuonen ja -tehtävät kasaan.

Pelin graafinen puoli on nuorten Stadin ammattiopiston opiskelijoiden käsialaa. Halusimme pelin syntykaareen mukaan monen ikäisiä, jotta Leikkipäivän yksi ydinajatuksista ”leikki kuuluu kaikille” toteutuu. Pelin pelaaminen onnistuukin varmasti kaiken ikäisiltä. On hyvä muistaa, että lapset ovat erinomaisia leikin ohjaajia meille aikuisille, joilla voi olla teknologian kanssa joskus sormi suussa.

Yhteinen pelihetki on helppo järjestää

Iloa etsimässä -mobiilipeliä voi tilanteen mukaan pelata perhepiirin, kaverien, naapurin tädin tai kummisedän kanssa.

Peliä on mahdollista pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Suosittelemme mobiililaitetta, sillä peli innostaa lähtemään ulos. Peli löytyy maksutta osoitteesta www.seppo.io ja tarkemmat ohjeet peliin löytyy Leikkipäivän sivuilta.

Jos haluat pelata peliä sovelluksen kautta, nappaa Seppo maksutta sovelluskaupoista Google Play ja Applen App Store.

Peli löytyy niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi.

Toivotamme hauskaa Ilon etsintä reissua! Muistakaa antaa palautetta, kehitämme peliä palautteen mukaan.

Eevamaija Paljakka
projektikoordinaattori, Leikkipäivä-ohjelma

Erja Anttonen
hankekoordinaattori, MLL 100 -kerhohanke


Lisävinkit kaikille

Iloa etsimässä -pelin lämmittelyksi voitte käydä tekemässä muutaman hauskan luontovisailun täällä.

Lisää mukavia vinkkejä Leikkipäivän viettoon löydät täältä.


Vinkit koulussa työskenteleville 

Iloa etsimässä -oppituntia varten löytyy materiaali täältä.

Tutustu Aikaseikkailu-kerhoon. Aikaseikkailu-kerhon ohjaajana saat ideoita myös omaan työhösi. Pelillisyys. Tulevaisuuslukutaito. Positiivinen pedagogiikka. Sisältää valmiit ja maksuttomat pelilliset materiaalit.

Jaa artikkeli: